¨

Skat går i aktion for boligejere

Foto: TV ØST

Skat sætter hjælpeaktion i gang for at redde tusindvis af flekslånere med rygende rod i skatten.

46.000 boligejere med flekslån står til så store skattesmæk næste år, at Skat nu ser sig nødsaget til at kontakte dem direkte for at hjælpe dem.

Politiken skriver, at boligejerne har det til fælles, at de har sat fradraget på deres flekslån mindst 30.000 kroner for højt.

Det samlede skattesmæk for de 46.000 flekslånere bliver derfor på 770 millioner kroner, eller 16.700 kroner i snit per borger, hvis ikke de retter i deres forskudsopgørelser.

- Selv om vi flere gange i medierne har opfordret borgerne til at rette i deres forskudsopgørelser, er der fortsat mange, som ikke har styr på det her, siger vicedirektør Richard Hanlov fra Skat til Politiken.

Allerede i år betaler flekslånerne tre milliarder kroner tilbage i skat, fordi de automatisk videreførte det det alt for høje fradrag, selv om renten sidste år styrtdykkede til under 2 procent.

Når så mange danskere fortsat ikke har fået styr på deres skatteforhold, står det lysende klart, at mange flekslånere intet overblik har over deres økonomi, vurderer ph.d. Jesper Bo Jensen, ekspert i finansiel forbrugeradfærd hos firmaet Fremforsk:

- Mange ved simpelthen ikke, hvilket lån de har, og hvordan det fungerer. Skats aktion er helt nødvendig, siger Jesper Bo Jensen til Politiken.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App