Skal du hjem til jul? Her risikerer juletrafikken at blive værst

Julens komme betyder også masser af biler på vejene. Vejdirektoratet melder, at den 23. og 26. december bliver de travleste dage.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Julen er også lig med traditioner, og traditionen på de danske veje er, at der er godt fyldt op med valfartende julebilister lige før og lige efter højtiden.

Og i år er ingen undtagelse, melder Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

- Vi forventer, at fredag den 23. december bliver den travleste udrejse dag op til jul.. Måske den travleste dag på vejene overhovedet i hele året, siger områdechef Charlotte Vithen fra Vejdirektoratets Trafikcenter.

Vejdirektoratet regner med, at trafikken er værst mellem klokken 14 og 20, for her vil myldretiden og juletrafikken nemlig falde sammen på de storeveje fra København og vestpå mod Fyn og Jylland.

quote Vi forventer, at fredag den 23. december bliver den travleste udrejse dag op til jul.. Måske den travleste dag på vejene overhovedet i hele åre

Charlotte Vithen, områdechef ved Vejdirektoratets Trafikcenter

- Så hvis man kan lægge sin rejse på et andet tidspunkt, vil vi bestemt tilråde det, siger Charlotte Vithen.

Personalet på Storebæltsbroen er klar

Også på Storebæltsbroen regner Sund & Bælt med, at trafikken er værst mellem klokken 11 og 18 i retning mod vest den 23. december.

I alt regner de med, at der vil komme 200.000 biler over broen i perioden fra den 23. december og fire dage frem.

Men personalet på broen er klar til at tage imod de mange julebilister, forsikrer Palle Nygaard, der er driftsleder i Storebælts betalingsanlæg.

- Derfor kan man roligt køre hjemmefra, når man har lyst. Vi ved, hvordan der vil være mange biler i betalingsanlægget, og vores medarbejdere er klar til at tage imod de mange bilister, siger han i en pressemeddelelse.

Vejdirektoratet regner med, at den travleste hjemrejsedag bliver den 26. december, hvor trafikken især vil være rettet mod øst og landets hovedstad.