Skæv behandling af børn med sukkersyge

Lider dit barn af sukkersyge, så kan din adresse være afgørende for, hvor god behandling dit barn kan få.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En række forældre til børn med diabetes i Region Sjælland har fået nej til en behandling, som kunne forbedre deres børns livskvalitet væsentligt - en behandling som ellers tilbydes i stor stil for eksempel i Region Hovedstaden, skriver DR Sjælland..

En af dem er Katja Kristiansen fra Holme Olstrup ved Næstved.

Hendes 9-årige søn lider af den mere alvorlige diabetes 1 - og hans store ønske er en glukosesensor, så han ikke skal stikke sig i fingeren konstant.

Blodsukkermåleren er monteret på maven, og måler automatisk blodsukkeret, og slår oven i købet alarm, hvis der er problemer.

Men som fem andre familier har familien altså fået afslag med den begrundelse, at det er et ressourcespørgsmål

- Det kan ikke være rigtigt, at vi ikke kan få den optimale behandling, fordi vi bor på landet. Det er så forkert, siger hun til DR Sjælland.

Søger hjælp hos Region Hovedstaden

At der er så stor forskel på behandlingen betyder nu, at patienter på egen hånd søger hjælp i Region Hovedstaden.

To af de familier, der fik afslag i Region Sjælland, skiftede til Herlev Sygehus. Og her fik begge diabetesbørn en sensor, som har forbedret deres livskvalitet markant.

Det overrasker næstformand i Region Sjællands Sygehusudvalg - Dansk Folkepartis Jeppe Jakobsen - at der er disse forskelle. Han kalder situationen barok, for regningen ender alligevel hos Region Sjælland:

- Hovedstaden har den praksis, at de sender en ekstra-regning med, når de behandler vores patienter. Så vi kunne lige så godt behandle vores patienter selv. Det ville være bedre for patienterne - og for regionens økonomi, siger han til DR Sjælland.

Han vil nu tage sagen op på næste møde i Region Sjællands Sygehusudvalg.


Nyhedsoverblik