Skælskør Bank får længere frist

Skælskør Bank har af Finanstilsynet fået forlænget fristen til at leve op til et solvenskrav på 13,8 procent.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Forlængelsen er givet frem til den 24. november, oplyser banken. På det tidspunkt venter Skælskør Bank at have en aktieudvidelse på plads. Med forlængelsen følger Finanstilsynet en tidsplan, som banken har fremlagt.

- Skælskør Bank har ansøgt Finanstilsynet om en fristforlængelse frem til den 15. december. Set fra vores side af bordet havde det været en praktisk løsning, idet vi så både havde været i mål med aktieudvidelsen og formodentlig også været meget tæt på en afklaring af vores ansøgning af midler fra bankpakke II, siger administrerende direktør Carsten Roth, Skælskør Bank.

- Jeg har dog også respekt for, at der i Finanstilsynets rolle ligger en pligt til at sikre, at en bank som vores overholder de aftaler, vi har indgået med tilsynet, tilføjer han.

Grundlaget for den længere frist er til dels, at banken den 22. september kunne meddele, at man havde fået betingede tilsagn om tilførsel af mere end 50 millioner kroner i hybrid kernekapital - tilsagn der afhænger af aktieemissionen.

Desuden har Vestjysk Bank, Diba Bank, Møns Bank og Atrium Partners garanteret at tegne aktier for op til 31,5 millioner kroner, hvis bankens aktionærer tegner for minimum et tilsvarende beløb.

 

/ritzau/