Skadeklinikker fortsætter med kortere åbningstid

Skadeklinikkerne i Nakskov og Stege forlænger perioden med kortere åbningstid. Der mangler stadig sygeplejersker til at dække vagterne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Åbningstiden i skadeklinikkerne i Nakskov og Stege er dermed mandag-søndag kl. 9.00 - 20.00. Dette gælder indtil foråret 2010.

Årsagen er mangel på sygeplejersker til at dække vagterne i både den store skadestue på Nykøbing F. Sygehus og de to små skadeklinikker i Stege og Nakskov.

Skadeklinikkerne skal være bemandet med specialuddannede sygeplejersker, der selvstændigt kan vurdere og behandle mindre skader. Samtidig er der også behov for de erfarne sygeplejersker på den travle skadestue i Nykøbing F. med flere patienter og større skader.

I sommeren 2009 blev problemet løst med en lidt kortere åbningstid i skadeklinikkerne i Stege og Nakskov, kl. 9.00 - 20.00 fremfor kl. 8.00 - 22.00. Skadeklinikken skulle efter planen gå tilbage til normal åbningstid mandag 14. september 2009. Men der mangler stadig sygeplejersker, og perioden med kortere åbningstid bliver nu forlænget til foråret 2010. En præcis slutdato er ikke fastsat.

- Vores indtryk er, at den lidt kortere åbningstid er forløbet uden de store problemer. Patienterne kommer inden for åbningstiden eller søger i stedet til vagtlægen eller skadestuen i Nykøbing F., siger ledende oversygeplejerske Tom Hansen.

Skadeklinikken har tidligere kun haft ganske få patienter i tidsrummene kl. 8.00-9.00 og 20.00-22.00. Nogle dage kom der slet ingen patienter i de tidlige eller sene åbningstimer. Til gengæld oplever skadestuen i Nykøbing F. en stigende travlhed.