¨

Sjællandske virksomheder har medvind

Foto: TV ØST

Det går godt for sjællandske virksomheder for omsætningen er vokset og antallet af arbejdspladser stiger i regionen. Det viser nye tal.

Sjællandske virksomheder klarer sig godt, for efter et par dårlige år er omsætningen steget, samtidig med at antallet af jobs er på vej op ifølge nye tal. Det skriver Jyllands-Posten. 

De nye tal viser blandt andet, at omsætningen er faldet en procent hos de 50 største virksomheder i Region Sjælland. Ifølge Jyllands-Posten dækker det dog over en større nedgang i omsætningen hos de tre største virksomheder.

Hvis man udelader de tre selskaber, kan man til gengæld se, at regionens samlede omsætning er vokset med 10 procent. Sådan lyder konklusionen fra en ny analyse, som Dansk Aktie Analyse står bag.

- Virksomhederne klarer sig markant bedre nu, end de gjorde for to år siden. Der er fremgang at spore rigtig mange steder, siger Mads Kragh til Jyllands-Posten, som er direktør i Væksthus Sjælland. 

En af virksomhederne, der især har mærket den positive udvikling, er Harboes Bryggeri i Skælskør. Deres omsætning steg med næsten seks procent til 1,42 milliarder kroner inden for det seneste regnskabsår. 

Udover den stigende omsætning viser nye tal fra Væksthus Sjælland også, at besklæftigelsen er begyndt at stige i regionens virksomheder. Tallene bygger Væksthus Sjælland på Danmarks Statistik. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App