Sjællandske Venstrefolk vender ryggen til Løkke

Selv om meldingen før det netop overståede Europaparlamentsvalg var en anden, står 2 sjællandske Venstrefolk nu frem og undsiger Lars Løkke Rasmussen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lars Løkke Rasmussen er ikke længere den rigtige formand for Venstre. Det mener de 2 sjællanske medlemmer af Venstres forretningsudvalg, skriver DAGBLADET, Nordvestnyt og Sjællandskes netavis sn.dk.

- Vi har altid brugt vores energi på det, der er bedst for Venstre. Og nu er vores konklusion, at det vil være bedst for Venstre, hvis vi får en ny formand, siger Knud Vincents.

Forventer opbakning

Han er formand for Venstre i Slagelse og gruppeformand i byrådet, næstformand for Venstre i Region Sjælland og har tillige plads i Venstres forretningsudvalg.

Formand for Venstre i Region Sjælland Elo Jensen, der er også formand for Venstre i Ringsted samt forretningsudvalgsmedlem, er helt på linje.

De forventer opbakning fra »en betragtelig del« af de sjællandske, lokale Venstreformænd, når partiets 132 hovedbestyrelsesmedlemmer samles på tirsdag.

Tålmodighed brugt før valg

Selv om Venstres forretningsudvalg 20. maj fremstod enige efter orienteringen om Lars Løkke Rasmussens tøjindkøb for 152.000 kroner på partiets regning, så var Elo Jensens og Knud Vincents tålmodighed med partiformanden faktisk allerede opbrugt på det tidspunkt.

Kun det forestående valg til Europa-Parlamentet fik dem til at tie.

- Det var 5 dage før valget, så det ville ikke være rigtigt at skabe mere uro i partiet ved, at det kom frem, at der var splittelse i forretningsudvalget, siger Elo Jensen.

Vælgerlussing forandrer situationen

Hensynet til kandidaterne til Europa-Parlamentet talte utroligt højt, da Knud Vincents og Elo Jensen valgte at følge resten af forretningsudvalget og bakke op om partiformanden.

Men da Venstre indkasserede en vælgerlussing af format og gik fra 3 til 2 parlamentsmedlemmer, forandrede det situationen.

- Vælgerne har talt, og vi kommer ikke op igen, så længe Lars er formand, siger Elo Jensen.

Blødt igennem

Adskillige valgtilforordnede Venstrefolk har ifølge Elo Jensen og Knud Vincents oplevet traditionelle V-vælgere fortælle, at krydset denne gang var blevet sat et andet sted på grund af Lars Løkke Rasmussens seneste bilagssag.

- Men så snart formanden er en anden, ville de vende tilbage, gav mange udtryk for, siger Elo Jensen.

Og siden har mange medlemmer og byrådsmedlemmer udtrykt deres frustration over bilagssagen på mail og telefon.

- Jeg ser sådan på det. Vi var med til at lægge en forbinding inden valget. Men på valgaftenen blødte den totalt igennem, siger Knud Vincents.