¨

Sjællandske unge slår rekord i rygning

Foto: TV ØST

Ingen andre steder end i vores område er der så mange unge rygere som på Sjælland. Butikker skal nu straffes for at sælge tobak til børn.

Det skal gøres mere vanskeligt for børn og unge at ryge.

Det lover regeringen og Enhedslisten, der i aftes blev enige om at skærpe rygeloven.

Et af de vigtigste tiltag i loven er, at straffen for at sælge tobak til børn skærpes. I gentagne tilfælde skal det nu koste butikken op til 20.000 kroner, når butikken tages på fersk gerning.

- Vi kan se, at det fortsat er meget let for unge under 18 år at købe cigaretter, selv om det er ulovligt at sælge til de unge. Derfor fordobler vi nu bødestraffen. Salgsstederne må tage sig sammen, og tilsidesætter de deres ansvar, skal de virkelig kunne mærke det økonomisk, siger forebyggelsesordfører Flemming Møller Mortensen (S) i en pressemeddelelse.

Netop i Region Sjælland slår de unge rekord i rygning.

Mere end hver femte mellem 16 og 24 år ryger – det er omkring 20 procent mere end i resten af landet hvor kun hver sjette ryger, viser den store landsdækkende opgørelse af sundheden i hele landet, der blev gennemført i 2010.

Ud over at stramme op på bødestørrelserne overfor butikkerne, så betyder rygeloven også, at der indføres rygeforbud på skoler, ungdomsuddannelser og institutioner – både indendørs og udendørs.

Hvert år dør 14.000 danskere af sygdomme, der er direkte relateret til rygning.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App