¨

Sjællandske togpendlere kæmper om siddepladserne

Foto: TV ØST

Togpendlere på Sjælland står som sild i en tønde. Sidste år måtte togrejsende finde sig i ståpladser på hvert fjerde tog i myldertiden.

Sjællandske togpendlere har sværrest ved at finde en siddeplads i toget. Myldertidstogene mellem Ringsted, Roskilde og København er nemlig de mest overfyldte i Danmark. I fjerde kvertal sidste år måtte de finde sig i ståpladser i næsten hvert fjerde myldertidstog. Det er en fordobling i forhold til andet kvartal, skriver Ingeniøren.

I følge den seneste rapport om den danske togtrafik, som DSB har sendt til Transportministeriet, er der meget stor forskel på togsituationen i Sjælland og resten af landet. Uden for landsdelen er togstrækningen mellem Vejle og Århus hårdest ramt med ståpladser på godt 14 procent af togene i myldertiden.  Lige så mange tog uden for myldretiden bød på ståpladser mellem Ringsted og Slagelse.

Vicedirektør i DSB Ove Dall Kristensen skønner, at cirka 400.000 rejsende mllem Ringsted og København har været ramt af de tætpakkede toge. Han kan ikke love, at de tre første måneder af i år kan blive meget bedre, men forventer at forholdene er væsentlig forbedret i marts, når vinteren har trukket sig tilbage.

- Jo flere passagere der står op, jo færre nye kunder får vi. Vi prøver at skaffe ny kapacitet, men vi er hårdt spændt for, siger Ove Dall Kristensen til Ingeniøren.

    

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App