¨

Sjællandske mediehuse fusionerer

Foto: TV ØST

Medieselskabet Nordvestsjælland fusionerer med Sjællandske Medier. Dermed kommer fire store sjællandske provinsdagblade under samme tag.

Journalist Allan Rasmussen sidder på Nordvestnyts redaktion i Holbæk. Hans arbejdsplads bliver nu en del af et endnu større mediehus, når Medieselskabet Nordvestsjælland fusionerer med Sjællandske Medier. Dermed bliver Nordvestnyt fremover udgivet af samme hus, som står bag Frederiksborg Amtsavis, Sjællandske og DAGBLADET.

- Som udgangspunkt er vi positive over for det. Der bliver forhåbentlig tilført nogle ressourcer, så vi kan forhånentlig tilføre nogle midler til det lokale stof, håber Allan Rasmussen, der er tillidsmand for avisens journalistiske medarbejdere.

Fusionen får navnet Sjællandske Medier. Medarbejderne på de forskellige redaktioner blev i dag orienteret.

- Tilsammen bliver vi stærkere end hver for sig, og vi komplimenterer hinanden godt, fastslår Torben Dalby Larsen, administrerende direktør i Sjællandske Medier.

Ifølge direktøren bliver der ikke skåret i selskabets udgivelser, der stadig vil udkomme i lokale versioner rundt om i regionen.

- Det skal gerne betyde, at vi fortsat har råd til at være i hver eneste kommune med en slagkraftig redaktion og salgsafdeling samt ugeaviser.

Fusionen sker som konsekvens af, at avisbranchen er inde i en svær tid med faldende oplag og annonceindtægter. På Nordvestntyt har medarbejderne været gennem flere sparerunder.

- Det har været hårdt. Vi har sagt farvel til mange kolleger, og der har været mange ændringer. Med det her går vi forhåbentlig en lysere fremtid i møde, siger Allan Rasmussen.

De redaktionelle medarbejdere ser ud til at gå fri denne gang, men andre grupper i det nye mediehus kan ikke føle sig sikre.

- Jeg kan ikke garantere noget. Det er der ingen, der kan, erkender Torben Dalby Larsen.

Tillidsrepræsentanten for de HK-ansatte i Mediehuset Nordvestsjælland havde ikke lyst til at tale med TV2 Øst i dag.

Fusionen sker med virkning fra 1. januar 2013.

02:09 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App