¨

Sjællandske landmænd klarer sig bedre end kollegerne

Foto: TV ØST

Det går bedre for de sjællandske landmænd end for deres kolleger i resten af landet. Det viser en ny opgørelse.

Mens der den seneste tid har lydt klagesang fra kriseramte landmænd, viser en ny opgørelse nu, at det for de sjællandske bønder ikke står så skidt til endda. Det skriver Sjællandske.

Opgørelsen viser, at 134 af de sjællandske bedrifter er placeret i gruppen af landmænd med den dårligste økonomi. Det svarer til otte procent af Region Sjællands landbrug, mens tallet for kollegerne i resten af landet er 15 procent.

I den anden ende ligger regionen også bedre end de andre, og kan bryste sig med, at 62 procent af bedrifterne har lav gæld og positiv likviditet, mens kun 46 procent af landmændene i resten af landet kan sige det samme.

Plantebrug er billigere end dyrehold

Ifølge Klaus Kaiser, der er erhvervsøkonomisk chef i SEGES (det nye navn for Videncenter for Landbrug), er en af forklaringerne, at de sjællandske landmænd i højere grad har plantebrug fremfor dyrehold.

- Der er en klar overrepræsentation af plantebrug, som især klarer sig godt, fordi de gældsætter sig mindre. ved dyrehold skal man både investere i arealet, bygninger, inventar og dyr, men ved plantebrug skal man kun investere i jord og nogle maskiner, siger han til avisen.

Det er SEGES, der står bag tallene i opgørelsen, som er lavet over 11.000 heltidslandbrug i Danmark.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App