Sjællandske kvinder vil have postkort

Hilsner fra sommerferien skal komme på et postkort frem for en mail eller sms. Det mener i hvert fald 74 procent af de sjællandske kvinder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sommerferiehilsner skal være håndskrevne og komme med posten. Det mener 67 pct. af sjællænderne. Og de største tilhængere af postkortet er de sjællandske kvinder, viser en ny undersøgelse foretaget af TNS Gallup for Post Danmark.

I undersøgelsen svarer 74 procent af kvinderne fra Sjælland, at de foretrækker at få feriehilsner med postkort. Til sammenligning foretrækker 61 procent af de sjællandske mænd at få feriehilsner på et postkort, skriver Post Danmark i en pressemeddelelse.

Håndskrevne kort værdsættes

For begge køn gælder, at blot 7 procent vil have deres feriehilsner via e-mail, mens 10 procent foretrækker en sms/mms, og blot 4 procent vil have en hilsen fra ferien via Facebook og andre sociale medier.

- I dag kommunikerer mange danskere online, og den hurtige og flygtige kommunikation foregår hele tiden via sms og på sociale medier. Derfor bliver det håndskrevne kort værdsat som noget særligt og personligt, der viser, at afsenderen har gjort noget ekstra for at glæde os med en hilsen, siger Morten O. Nielsen, kommunikationschef i Post Danmark.

Både unge og gamle vil have kort

Det er sjællænderne enige i. 78 procent mener, feriepostkortet er den mest personlige hilsen, og 80 procent mener, at feriehilsner på postkort er de mest hyggelige at få.

- Der er god grund til at få adresser på venner og familie med, når feriekufferten skal pakkes. For ung som gammel gælder det, at sommerhilsner helst skal lande som et postkort i brevkassen, siger Morten O. Nielsen.

Få sender til chefen

Langt de fleste postkort fra Sjælland sendes til venner og familie. Bare 2 procent af sjællænderne sender en sommerferiehilsen til chefen.

Lidt bedre ser det ud med kollegaerne, som 20 procent sender en hilsen fra årets sommerferie.

Erotik og pools i bund

Undersøgelsen viser også, at det ikke er helt ligegyldigt, hvilket motiv vi vælger på postkortet. 57 procent af sjællænderne sætter postkortet frem eller hænger det op, mens 21 procent gemmer dem, og 19 procent smider dem ud.

88 procent lægger mærke til motivet, når de modtager et postkort. 31 procent vil helst have et postkort med et kort over feriestedet, 26 procent foretrækker et naturmotiv, 2 procent foretrækker et erotisk motiv, mens 2 procent gerne vil se på ferieturens swimmingpool.