¨

Sjællandske kommuner går sammen - lokker studerende fra storbyen til provinsen

Seks vestsjællandske kommuner er taget sammen afsted på karrieremesse for at lokke kvalificeret arbejdskraft til kommunerne.

Seks kommuner i regionen tager i dag sammen afsted til karrieremesse for at vise de studerende, at der også er spændende jobs på Sjælland.

Kalundborg, Næstved, Ringsted, Slagelse, Sorø og Vordingborg er alle draget afsted på charmeoffensiv for at lokke studerende til deres kommuner.

- Det er første gang, vi tager afsted seks kommuner sammen, siger Lars Weidekamp, pædagogisk konsulent, Næstved Kommune.

Det er jo et voksende problem med mangel på kvalificeret arbejdskraft

Bente Jongberg, chefkonsulent i Ringsted Kommune

De seks kommuner er taget til Karrieredagene 2019, som er Danmarks største job- og karrieremesse henvendt til de højtuddannede, der er på vej ud af arbejdsmarkedet, søger studiejob, praktikjob eller netop er dimitteret. Torsdag afholdes det i Odense, og fredag foregår det i København.

Kommunerne brander Vestsjælland sammen

Det er første gang, Næstved Kommune deltager på en karrieremesse rettet mod akademikerstillinger.

- Det her sigter primært på højtuddannede og AC’er. Vores virksomheder og vores arbejdspladser har brug for dem, siger pædagogisk konsulent Lars Weidekamp.

Om Karrieredagene 2019

  • Karrieredagene afholdes i uge 10 i byerne Aalborg, Aarhus, Odense og København.
     
  • Omkring 8.000 engagerede studerende og nydimittender besøger messen.
     
  • Læs mere her.
Se mere

Det er også derfor, Næstved Kommune har valgt at samarbejde med de andre kommuner.

- Vi kan se fordelen i at gå ud sammen for at få folk til at flytte til Vestsjælland og for eksempel Næstved. Sammen kan vi give et godt vindue ud til omverden om, hvad Vestsjælland kan tilbyde, siger Lars Weidekamp fra Næstved Kommune.

Artiklen fortsætter under billedet.

Ringsted, Næstved, Sorø, Slagelse, Vordingborg og Kalundborg er sammen taget på karrieremesse.

De seks kommuner vil fortælle de fremmødte unge om jobmuligheder, infrastruktur, boligsituationen og økonomien i at være bosat uden for storbyerne.

Mangel på kvalificeret arbejdskraft er et voksende problem

Ringsted Kommune er også et nyt medlem i alliancen af kommuner, der drager på karrieremesse. For dem er det væsentligt, at det er en messe, der henvender sig til de højtuddannede.

Sammen kan vi give et godt vindue ud til omverden om, hvad Vestsjælland kan tilbyde

Lars Weidekamp, pædagogisk konsulent, Næstved Kommune

- Det er jo et voksende problem med mangel på kvalificeret arbejdskraft. Vi hører for eksempel fra flere ingeniørvirksomheder, at de skal kæmpe om at få kvalificeret arbejdskraft, siger Bente Jongberg, chefkonsulent i Ringsted Kommune.

- Vi ser en mulighed for at vi, ved at være i fællesskab med de andre, kan få sået frø i den unge arbejdskraft om, at der er et spændende arbejdsmiljø på Sjælland, siger hun.

Kommunerne vil blandt andet medbringe et Danmarkskort og informere de unge om rejsetider.

- Vi vil gerne informere om de spændende virksomheder med spændende karrieremuligheder, der er på Sjælland. Og der er ikke ret langt fra Odense eller København, siger siger Bente Jongberg fra Ringsted Kommune.

Hvis vi skal være attraktive, så skal vi være det alle sammen

Signe Skovstrup Ethelberg, konsulent i Stab for Ledelse Udvikling og HR, Slagelse Kommune

Hun tror ikke, at det er en ulempe for Ringsted Kommune at tage afsted flere kommuner sammen.

- Jeg tror ikke, der er mange af de nyuddannede, der er interesseret i kommunegrænser. Jeg tror, de kigger på områder. Det kan godt give noget til Ringsted, selvom der er én, der får et job i Nysted. Du kan godt arbejde ét sted og bosætte dig et andet sted.

- Skal vi være attraktive, skal vi allesammen være det

Slagelse Kommune har tidligere været afsted på karrieremessen alene. Men ifølge konsulent i Slagelse Kommune giver det god mening at samarbejde med de andre vestsjællandske kommuner.

- Slagelse har også selv stået på de her karrieremesser, hvor vi også tog stillingsopslag med fra de andre kommuner, så vi havde varer på hylden. Så kan man ligeså godt tage afsted sammen, siger Signe Skovstrup Ethelberg, konsulent i Stab for Ledelse Udvikling og HR, Slagelse Kommune.

- Hvis vi skal være attraktive, så skal vi være det alle sammen. Hvis man ikke er herfra, så skelner man ikke mellem, om det er Slagelse eller Sorø Kommune. Så tror jeg i højere grad, man opfatter det som et sammenhængende landområde.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App