¨

Sjællandske gymnasier under økonomisk pres: - Problemet er, at besparelserne bliver ved

Arkivfoto. Foto: TV ØST

De sjællandske gymnasier er hårdt økonomisk pressede, og det går særligt ud over skolerne i de tyndt befolkede områder.

De sjællandske gymnasier er sat i en økonomisk klemme.

Ifølge Danske Regioner er søgningen til optagelse på gymnasierne faldet 3,7 procent, og regeringen skærer hvert år to procent af tilskuddet til skolerne.

Det skriver Sjællandske.

Det er altafgørende, at vi beholder uddannelserne i de områder

Birgitte Vendersø, formand for Danske Gymnasier

- Vi har jo håndteret besparelserne på fornuftig vis. Vi har en god skole, som laver nogle resultater. Problemet er, at besparelserne bliver ved, lyder det fra Niels-Peter Andersson, rektor for Odsherred Gymnasium, til avisen.

Rammer tyndtbefolkede områder

Derfor advarer Danske Gymnasier med at fortsætte besparelserne på finansloven, der skal til forhandling senere på året. De vurderer samtidig, at de gymnasier, som bliver hårdest ramt, er de skoler i de tyndere befolkede områder. 

- Det er altafgørende, at vi beholder uddannelserne i de områder. For eksempel vil du kun få folk, hvis job er flyttet, til at bosætte sig, fordi deres børn vil kunne få en god uddannelse i områderne, siger Birgitte Vendersø, der er formand for Danske Gymnasier, til Sjællandske.

Læs også Ny serie: Kom helt tæt på fire gymnasieelever i deres vej mod studenterhuen

I en rundspørge, som Danske Gymnasier har foretaget blandt landets 115 gymnasier, svarer 12 procent, at de forventer en kritisk økonomisk situation, mens 78 procent forventer en stram økonomi.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App