¨

Sjællandske boligejere stavnsbundet

Foto: TV ØST

Sjællandske boligejere, der købte da markedet toppede, bliver hårdere ramt end i andre landsdele.

De sjællandske husejere, der købte hus, da boligmarkedet var på sit højeste i 2007, vil være stavnsbundet til deres drømmebolig i årevis. Det viser nye beregninger fra Realkreditforeningen og Nordea, skriver Dagbladet.

Ifølge beregningerne vil husejere på Vest- og Sydsjælland, der købte hus i 2007, først kunne sælge deres hus uden tab i 2020. På den østlige del af Sjælland kan husejere, der købte på toppen, »allerede« slippe fra et hussalg uden gæld i 2019.

Det gør Sjælland til det område i landet, hvor boligejere, der købte da markedet toppede, må vente længst på at kunne sælge uden tab.

Karsten Beltoft, der er direktør i Realkreditforeningen, har ét råd til de sjællandske husejere: Afdrag på gælden - hvis I ikke allerede er i gang:

- Selv hvis man har afdragsfrit lån, så sørg for at afdrage på bankgælden. For selv om det kan virke som små beløb, så løber det op med tiden. Og hvis priserne begynder at sige lidt igen, kan det være det, der gør, at man slipper af med huset uden gæld, siger han til Dagbladet

.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App