¨

Sjællandske boligejere køber større og dyrere

Foto: TV ØST

Danske boligejere har igen fået penge nok til at flytte til dyrere boliger. Det er billigt nu at købe større. Det benytter især de sjællandske boligejere sig af

Mange danske boligejer har benyttet de lave boligpriser til at skifte en gamle bolig ud med én, der er dyrere og i mange tilfælde også større.

Det viser en gennemgang, som ejendomsmæglerkæden EDC har lavet af bolighandlerne sidste år.

Flere flytter
På landsplan er der tale om, at mere end hver tredje er flyttet videre til en dyrere bolig, når de har solgt. Og på Sjælland er omkring 42 procent af sælgerne flyttet til en dyrere bolig.

- Der er langt flere, der vælger at flytte til en dyrere ejerbolig, end den de har solgt her i løbet af 2012. I 2011 var det 26 procent, der flyttede til en dyrere bolig. Sidste år var den 36 procent, siger Birgitte Ringbæk, kommunikationskonsulent i EDC, til Ritzau.

Det kan betale sig
Hun forklarer, at det giver mening at opgradere i en tid, hvor boligpriserne er i bund, fordi det i de fleste tilfælde betyder, at den bolig, man flytter til, vil være faldet mere i pris i kroner end den, man sælger.

- Der har været en tendens, man har fokuseret på, at folk har været teknisk insolvente - eller at boligerne er faldet i værdi og boligejerne har fået mindre formuer, siger kommunikationskonsulenten og fortsætter:

Sund økonomi
- Men det her viser, at der er rigtig mange boligejere, der har en sund og god økonomi. De kan vælge at blive boende, men de kan også vælge at flytte videre til noget større.

Da cirka to ud af tre boligejere normalt flytter inden for lokalområdet, vil en dyrere bolig for de fleste også være ensbetydende med en større bolig.

Samtidig slår Birgitte Ringbæk fast, at mange boligejere således fortsat uden problemer kan låne til finansiering af også dyrere boliger.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App