Sjællandsk regionsrådsformand: Vi holder ved Samariten

Selv om Region Midtjylland har droppet Samariten, så holder Region Sjælland fast i det svenske selskab.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det svenske ambulanceselskab Samaritens entre på det danske marked blev i formiddags indledt med en eklatant fiasko.

Selskabet blev dømt ude af regionrådsformand Bent Hansen (S) her til formiddag, da kontrakten om kørsel i en del af Region Midtjylland ellers skulle være skrevet under, skriver DAGBLADET Køge, fredag.

Sammen med underskriften forlangte midtjyderne at finanseringen skulle være på plads, men det kunne selskabet ikke opfylde.

- Med det forløb og den egenkapital på en mio. kr., Samariten angiveligt har, er det formålsløst at trække det ud i et langt advokatforløb, som blot risikere at ødelægge selskabet helt, siger Bent Hansen.

Formanden for det sjællandske regionsråd, Kristian Ebbensgaard (V), tager roligt imod meldingen fra det midtjyske:

- Det har ingen konsekvenser her. Vi arbejder stadig med Samariten og regner med, at de er indstillede på at løse opgaven her, og at vi kan indgå kontrakt omkring nytår eller i januar, siger han.

- Vi regner stadig med, at de kan løse opgaven. Vi har ikke grund til at tro andet, og Samariten har heller ikke tilkendegivet andet over for os, tilføjer han.

- Vi har været nødt til at skrive under på, at vi ikke skal køre i Region Midtjylland, erkender direktør Torbjörn Kanfjäll med henvisning til den manglende finansiering her og nu.

Men han er stadig fortrøstningsfuld i forhold til kommende kontrakter med Region Hovedstaden og Region Sjælland.

- Vi tror på, at finansieringen falder på plads og at kontrakterne bliver underskrevet, siger han.