Sjællandsk præst anklages for sexovergreb

Tidligere messedreng anklager præst for at have misbrugt ham seksuelt, da han var barn. Præsten er ifølge Berlingske Tidende stadig aktiv i den katolske kirke et sted på Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De betændte sager fortsætter med at vælte ud af skabet hos den katolske kirke i Danmark - og denne gang handler det om en præst, der angiveligt stadig skal være aktiv et sted på Sjælland.

Berlingske Tidende kan fredag fortælle historien om en tidligere messedreng, der under dæknavnet Peter beretter, hvordan han blev sexmisbrugt af sin præst, da han var barn.

Overgrebene, der blandt skulle omfatte kys, berøring og oralsex, fandt ifølge messedrengen sted for cirka 30 år siden, men da han var psykisk klar til at anmelde overgrebene til politiet, var dette ikke længere muligt: Forældelsesfristen på 10 år ved en række forbrydelser mod børn regnes fra den dag, hvor den forurettede fylder 18 år.

Berlingske Tidende talte torsdag med præsten, der er anklaget for at have forgrebet sig på messedrengen. Præsten har ingen kommentarer og ønskede ikke at medvirke i artiklen.

Det er ikke offentliggjort om præsten er tilknyttet en menighed  i hovedstadsområdet eller på det øvrige Sjælland. Der er i alt godt tredive katolske kirker og messer øst for Storebælt - og deraf ligger en tredjedel her i regionen.