Sjællandsk politi afgiver mandskab til Sønderjylland

Midt- og Vestsjællands Politi er efterhånden blevet en »landsdækkende« politikreds - i øjeblikket er der nemlig betjente fra kredsen på arbejde i både København, i Rødbyhavn og nu også i Sønderjylland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mogens Heggelund, der er formand for Midt- og Vestsjællands Politiforening, bekræfter, at et antal af hans kolleger er blevet indkvarteret i Sønderjylland for at hjælpe med den midlertidige grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Han vil dog ikke oplyse, hvor mange medarbejdere fra hans politikreds, der er blevet en del af den 200 mand store grænsekontrol-gruppe. Men han fortæller, at Midt- og Vestsjællands Politi foreløbig er blevet bedt om at bidrage i fire dage, hvilket vil sige til og med torsdag.

Situationen vil ikke påvirke det akutte beredskab, men det vil få betydning for politiets øvrige opgaver, forklarer Mogens Heggelund.

- Det betyder det samme, som det plejer at betyde, nemlig at der er nogle ting, som må ligge lidt længere. Der bliver ikke reduceret i det daglige antal beredskabspatruljer. Så det er de andre opgaver, der bliver påvirket, for eksempel sagsbehandlingstiden, siger han.

Rigspolitiet vil ikke give detaljer om, hvor meget mandskab de enkelte politikredse bidrager med, og derfor er det stadig uklart, om Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er involveret i den nye midlertidige grænsekontrol.

Men det vil belaste kredsens arbejde, fortæller Kaj Rasmussen, der er formand for Sydsjællands og Lolland-Falsters Politiforening.

- Det vil få konsekvenser for vores arbejde, og der er kun ét sted at tage ressourcerne, nemlig fra sagsbehandlingen af igangværende sager og fra de henvendelser, vi får, siger Kaj Rasmussen til DAGBLADET Roskilde.

Den midlertidige grænsekontrol blev indført i Danmark mandag klokken 12 og varer indtil videre 10 dage.