Sjællands installations-branche er bagud

Analyse viser, at Østdanmark halter bagud, når det gælder installationsbranchen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det halter for installationsbranchen på den østlige side af Storebælt. I hvert fald set i forhold til den vestlige del af landet, der formår at tjene 50 procent mere per ansat. Det skriver DAGBLADET Køge.

Det viser en ny analyse af installationsbranchen fra Deloitte.

- Det er første gang, vi ser så stor forskel på vest og øst, at det er værd at bemærke, siger Bo Odgaard, der er partner i Deloitte.

Det er især Region Hovedstaden, det er gået tilbage for, mens Region Sjælland plejer at være regionen, der klarer sig dårligst. Her klarer man sig fortsat dårligere end i vest, men er blevet overhalet nedenom af hovedstaden.

Analysen er lavet på baggrund af små og mellemstore virksomheder med mellem fem og 100 ansatte.

- Noget af forskellen kan skyldes, at der er en del virksomheder, der har tabt penge, fordi de har lavet arbejde for virksomheder, der er gået konkurs, og derfor ikke har fået deres penge. Det har vi især set i Københavnsområdet, siger Bo Odgaard.

I Installatørernes organisation, Tekniq, fremhæver administrerende direktør Niels Jørgen Hansen også problemerne med konkurser.

- 2013 var et vanskeligt år. Vi forventede, at aktiviteten ville stige, men det gjorde den ikke, og samtidig bar den præg af sammenbrud i byggebranchen, som betød, at installatørerne tabte penge. Især på Sjælland, siger Niels Jørgen Hansen til DAGBLADET Køge.

/ritzau/