¨

Sjælland ramt af kraftig regn - her kan skybrud ramme tirsdag

Kraftig regn over regionen. Arkivfoto. Foto: TV2 ØST

Tirsdagen byder på en del skyer med regn og tordenbyger.

Bilisterne på Sydmotorvejen måtte sænke farten med det samme, da et kraftigt regnvejr tidligt tirsdag morgen skyllede ind over Midtsjælland.

Det kraftige regnvejr kan blot være et forvarsel på en særdeles våd tirsdag. TV 2 Vejret har udstedt risikovarsel for torden og skybrud på Bornholm og i den sydlige del af Danmark.

Men allerede i nat blev regionen ramt af store vandmængder. Her skyllede regnen især ned over Næstved. Det har dog ikke givet nogen problemer hos politiet.

Artiklen fortsætter under kortet.

Her kan du blive ramt af skybrud tirsdag. Foto: TV2 Vejret / Grafik

- Det har regnet hele natten, men det har ind til videre ikke afstedkommet noget arbejde for politiet, siger Lars Denholt, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Jeg regner med, at folk har været opmærksomme på, at det har regnet, og at de har udvist den tålmodighed og forsigtighed, som det nogle gange kan afstedkomme, siger han.

Her kan skybruddet ramme

Risikovarslet for Bornholm gælder i de tidlige morgentimer og frem til tirsdag middag - fra klokken 5.00 til 12.00 - mens det for det sydlige Danmark op til Esbjerg, henover det meste af Fyn, Lolland-Falster og en stor del af Sjælland gælder hen over eftermiddagen.

Kriteriet for skybrud er 15 millimeter regn på 30 minutter.

- Et risikovarsel udstedes, når der er mere end 20 procents risiko for skybrud, mens et rigtigt varsel kræver mere end 30 procents risiko. I begge tilfælde skal der derudover være flere meteorologiske parametre, der peger i retning af uvejr, forklarer meteorolog ved TV 2 Vejret Peter Tanev.

I praksis vil svare til, at der udsendes et decideret varsel, når der er mere end 50 procents sandsynlighed for torden og skybrud, siger han.

Det betyder også, at det formentlig ikke vil blive skybrud og torden over alt i de truede områder, men risikoen er trods alt så stor, at den bør tages i betragtning, hvis man planlægger aktiviteter udendørs.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App