¨

Sjælland kan beholde lægehelikopteren

Foto: TV ØST

Sjællænderne skal ikke frygte, at den gul-røde plet på himlen forsvinder om et år, når TrygFondens støtte til lægehelikopteren ophører.

Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder (V) lover nemlig at finde pengene til en fortsat ordning i næste års regionsforhandlinger, skriver DAGBLADET Ringsted.

- Jeg tror, helikopteren flyver videre og bliver permanent. Vi har lidt ekstra penge, så vi kan fortsætte ordningen, indtil vi bliver enige om det videre forløb, siger Bertel Haarder.

Den sjællandske helikopter dækker både Region Sjælland og Region Hovedstaden og har fløjet siden 1. maj sidste år. Finansieringen kommer fra TrygFonden og fortsætter et år endnu. Om tre uger letter en ny lægehelikopter fra Karup, som skal servicere midt- og nordjyderne, og den ordning er betalt af staten.

- Helikopteren i Ringsted flyver flere gange om dagen, så den bliver brugt rigtig meget. Tidligere var jeg i tvivl, om der var brug for den, men de sjællandske erfaringer er gode, siger ministeren til DAGBLADET Ringsted.

Lægehelikopteren vil også fremover skulle have base i Ringsted, siger ministeren. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App