¨

Sjællænderne skal sælge flere fødevarer

Foto: TV ØST

Små fødevareproducenter i Region Sjælland får nu hjælp til at udnytte potentialet og udvikle produktionen.

Man skal ikke sælge skindet før bjørnen er skudt, men for mange mindre, sjællandske fødevareproducenter er virkeligheden nærmere, at man ikke skal skyde bjørnen før skindet er solgt.

Mange af de små fødevareproducenter har nemlig potentiale til at producere mere, end de gør, men de holder igen, fordi det både er svært og dyrt at udvide en lille produktion. Derfor har investerings- og udviklingsselskabet Capnova i samarbejde med to universiteter udviklet tre platforme, der skal hjælpe de små fødevareproducenter i Region Sjælland med at udvide produktionen. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Stort uudnyttet potentiale

Louise Rørbæk Heiberg, der er forretningsudvikler hos Capnova, mener, at der ligger et stort uudnyttet potentiale i Region Sjælland, og det er synd. Hun mener, at kommunerne i Region Sjælland bør imødekomme de nye muligheder for de små fødevareproducenter.

- Vi synes, at det er oplagt for kommunerne at hjælpe med at introducere producenterne til de tre koncepter. Hvis kommunerne holder et møde for de interesserede, så vil Capnova hjertens gerne komme ud og forklare de forskellige koncepter. Kommunerne kender nemlig både producenterne og erhvervslivet, så de har helt klart en interesse i projektet, siger hun.

Vordingborg er klar

Den bold griber man i Vordingborg. Her er fødevareproduktion det næststørste erhverv, og derfor kigger man også med stor interesse på nye tiltag, der kan hjælpe producenterne.

- Vi vil da absolut være interesserede i en dialog. Der er en stor efterspørgsel efter specialvarer, og varer med storytelling er også meget oppe i tiden. I Vordingborg har vi god, lokal øl, bolcher, sennep og mange rigtig gode råvarer, og det vil vi gerne udvikle, siger fomand for Erhvervsudvalget og medlem af Vordingborg Erhverv, Asger Diness Andersen.

Så hvis man drømmer om at udvide gårdbutikken, så man en dag kan dele sine varer med resten af regionen, så er der nu blevet flere muligheder at vælge mellem.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App