Sjællænderne ryger mest

Husstande i Region Sjælland bruger i gennemsnit 3167 kroner om året på cigaretter og har dermed landets højeste forbrug, viser en forbrugsundersøgelse fra Danmarks Statistik.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Rygerne i Region Syddanmark pulser sig til en andenplads med 2642 kroner til cigaretter per husstand om året

I Region Midtjylland ryger husstandene for gennemsnitligt 2476 kroner om året, mens nordjyderne bruger 2398 kroner på smøger.

Til gengæld er københavnerne landets dukse, når det handler om rygning. Her bliver der brugt færrest penge på at smøge den. I Region Hovedstaden bruger hver husstand 2337 kroner på cigaretter om året.

Tilsyneladende har hver region landet over helt særlige præferencer, når det handler om tobak.

Sjællænderne bruger også flest penge på cigarer og cerutter med 184 kroner om året, men her kommer nordjyderne ind på en klar andenplads med 134 kroner, selvom denne region havde det næstlaveste cigaretforbrug.

Mens sjællænderne bruger 184 kroner på cigarer og cerutter, så bruger midtjyderne kun 24 kroner på den fornøjelse.

I Syddanmark bliver der til gengæld tændt godt op i piberne, for her bruger hver husstand i gennemsnit 819 kroner på ren tobak og andre tobaksvarer mod 592 kroner i Region Sjælland på andenpladsen.

Her halter resten af landet efter med forbrug mellem 300 og 400 kroner.

Danmarks Statistik har indsamlet oplysninger om danskernes tobaksforbrug i årene 2007-2009 og har regnet sig frem til et retvisende gennemsnit.

/ritzau/