Sjællændere sælger flere sommerhuse end jyder

Et sundt boligmarked i Hovedstaden betyder flere solgte sommerhuse på Sjælland. Jylland har fået flere til salg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er længere mellem til salg-skiltene, hvis man er på udkig efter et sommerhus på Sjælland.

Siden april sidste år er udbuddet af sommerhuse faldet med tre procent øst for Storebælt. Det svarer til omkring 250 færre sommerhuse på hylderne hos ejendomsmæglerne.

I Region Hovedstaden er udbuddet faldet med hele 16 procent.

- En stor del af faldet kan forklares med, at der er solgt flere sommerhuse. Boligmarkedet i store dele af København er i bedring, og det smitter af på sommerhussalget, siger Jan Nordmann, der er kommunikationschef i EDC.

Vender man blikket vestpå, er der nu flere sommerhuse at vælge mellem. I Jylland og på Fyn er der godt 200 flere sommerhuse til salg end for et år siden. Her har sommerhuskommunen Ringkøbing-Skjern især oplevet en stor stigning.

Jan Nordmann mener, at man i Jylland har været særlig tilbageholden med at sælge.

- Får jyderne ikke den rigtige pris for deres sommerhus, kan de bare vælge at leje det ud. Det har betydet, at de jyske sommerhussælgere ikke har været så tilbøjelige til at tilpasse prisen til markedet, siger han.

Hos Nybolig sælger man flest sommerhuse i Jylland, men også her har man oplevet en markant fremgang i sommerhussalget på Sjælland.

Ud over et sundere boligmarked i Hovedstaden, mener pressechef hos Nybolig, Kim Pauli, at geografien spiller en rolle for de mange salg af sjællandske sommerhuse.

- Nogle af de største sommerhusområder ligger på Sjælland og flere af dem tæt på København. Folk foretrækker at købe sommerhus tæt på deres eget hjem, det ved vi fra analyser, siger han.

En af de kommuner med det laveste udbud af sommerhuse er Gribskov Kommune i Nordsjælland.

Her ligger populære sommerhusområder ved Tisvilde og Gilleleje, som trækker mange sommerhuskøbere til.

Der er i øjeblikket 12.407 sommerhuse til salg på landsplan.

/ritzau/