Sjællændere mest tolerante over for handicappede kolleger

En ny undersøgelse viser, at sjællænderne er dem, der har færrest betænkeligheder ved at arbejde sammen med en person med et handicap.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sjællænderne er de danskere, der er mindst bekymrede for at få en handicappet kollega. Det viser en ny undersøgelse, som Det Nationale Forskningscenter for Velfærd (SFI) har lavet.

Der er forskel mellem de 4 beskæftigelsesregioner på, hvordan folk i arbejde ser på at samarbejde med blinde og kørestolsbrugere. Det viser en SFI-rapport, der belyser regionale forskelle på en række beskæftigelsesområder for personer med handicap.

15 procent betænkelige

I beskæftigelsesregion Hovedstaden og Sjælland er der for eksempel ikke så stor betænkelighed ved at arbejde sammen med en person, der er blind. Cirka 15 procent i Region Hovedstaden og Sjælland vil være betænkelige ved at få en blind kollega, mens andelen for de andre 3 regioner ligger på mellem 17,7 og 19,4 procent. Det skriver SFI i en pressemeddelelse.

Er man kørestolsbruger, er der forholdsvis flest arbejdskollegaer i Region Nordjylland, som vil være betænkelige ved at samarbejde, nemlig 11,6 procent, mens andelen i Region Syddanmark og Region Hovedstaden og Sjælland er på henholdsvis 10,2 procent og 9,7 procent.

Udvikling mellem 2002 og 2012

Undersøgelsen er lavet i forlængelse af en afrapportering af beskæftigelsesudviklingen i hele landet mellem 2002 og 2012 for personer med handicap.

Undersøgelsen er bestilt og finansieret af Beskæftigelsesministeriet, skriver SFi i sin pressemeddelelse.