¨

Sirenealarm over Sjælland

Foto: TV ØST

Præcis klokken 12 i dag vil varslingssirenerne hyle over hele landet. Men der er ingen grund til panik.

Det er den første onsdag i maj. Og det er dagen, hvor Beredskabsstyrelsen gennemfører den årlige test af varslingssirenerne landet over.Præcis klokken 12 vil vagtchefen ved Østjyllands Politi sætte gang i sirenerne.

Varslingssystemet aktiveres normalt kun i tilfælde af krig, katastrofer og i forbindelse med farlig rødudvikling eller kemisk udslip. Formålet er at advare befolkningen om at lukke døre og vinduer og orientere sig om situationen i nyhedsmedierne. Den årlige test skyldes I følge Beredskabsstyrrelsen at befolkningen på den måde bliver mindet om, at sirenevarslingssystemet findes. Systemet bliver nemlig lydløst testet hver eneste nat.

Sirenetesten indeholder tre signaler. Først lyder der et varslingssignal, som består af en lyd, der stiger og derefter falder langsomt. Lyden kommer fire gange, og signalet varer i alt 45 sekunder.

Efter tre minutter gentages varslingssignalet, og efter yderligere tre minutter lyder et afvarslingssignal, som betyder, at faren er drevet over. Denne lyd består af én lang ensartet tone, som varer 45 sekunder.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App