Simon Emil Ammitzbøll beskyldes for tyveri

Resterne af Borgerligt Centrum truer Simon Emil Ammitzbøll - valgt til Foketinget i Region Sjælland - med fogeden og politiet for at have løbet med partiets penge og medlemsliste.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den nye politiske ordfører i Liberal Alliance, Simon Emil Ammitzbøll, bliver truet med politi og foged for at have løbet med pengekassen. Simon Emil Ammitzbøll tog nemlig formuen fra Borgerligt Centrum med, da han og det meste af partiledelsen i denne uge meldte sig ind i Liberal Alliance. Det skriver B.T.

- Borgerligt Centrum har nu slået kræfterne sammen med Liberal Alliance. Formuen overgår til alliancen, skrev han på Facebook.

Det får nu de to tilbageværende medlemmer af Borgerligt Centrums ledelse til at rasle med sablerne. De peger på, at partiet aldrig formelt er nedlagt, da det ifølge vedtægterne vil kræve "2/3 flertal på to på hinanden efterfølgende landsmøder".

- Der har ikke været holdt et eneste møde, hvor nedlæggelse af partiet var på dagsordenen. Vores advokat kalder sagen klar. Han skriver nu til dem, at hvis de ikke giver alle penge, værdier og medlemsliste tilbage, så pudser vi fogeden på dem. Senere kan de også blive meldt til politiet, siger Jeppe Søe.

Sammen med de tilbageværende medlemmer, som er henholdsvis Lars Karstensen og formanden for ungdomsbevægelsen holder de søndag et partistyremøde for at samle resten af partiet.

- Vi stiller stadig op i flere kommuner. Man kan undre sig over, at en mand, der kalder sig politiker, har så lidt respekt for demokrati og loven, siger Lars Karstensen.

- Det er ret alvorligt. Og også retsstridigt. Borgerligt Centrum er juridisk en forening. Det er foreningen, som ejer værdierne - og skal den nedlægges, så skal det ske efter
vedtægterne, siger advokat Christian Harlang, der er ekspert i fonds- og foreningsret til B.T.

/ritzau/