Sigøjnere indtager regionens motorveje

Hvis du ser en bil med motorproblemer i nødsporet så lad være med at stoppe. Sigøjnere har nemlig indtaget regionens motorveje, og de er ikke bange for at snyde dig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

Der er ingen tvivl. Foråret er på vej. Men måske kan vi også sætte næsen op efter en tidlig sommer - i hvert fald har et af sommertegnene allerede vist sig.

I starten af ugen kunne Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi konstatere, at et af deres årlige sommerbekendskaber var ankommet; sigøjnere, der holder i motorvejens nødspor med kølerhjelmen åben eller med reservehjulet fremme. Men når en bilist holder ind og tilbyder sin hjælp, viser det sig, at den nødstedte ikke har så mange problemer endda.

Når der er en hjælpsom bilist, der stopper, forsøger sigøjnerene at sælge falsk guld eller at lokke penge ud af vedkommende til benzin.

[video:flv:090328_sigoejnerjagt.flv]

- Når de har fået kontakt med en hjælpsom bilist, som er standset, så lægger man måske så meget pres på den pågældende, at man næsten føler sig presset til at købe noget for bare at komme væk fra stedet, siger Ole Hald, der er politikommissær ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Nogle, der også har noteret sig sigøjnernes ankomst, er tankstationerne langs motorvejene.

- De kommer i en flok på 6-7 stykker og kommer ind i forretningen og benytter vores toiletter, og det er ikke ret meget handel de gør, siger Grete Lindblad Hansen, fra Statoil ved motorvejsafkørslen i Tappernøje.

Det kan synes som en god gerning at hjælpe en bilist med motorproblemer, men politiet råder folk til at køre videre, hvis man kommer forbi biler i nødsporet.

- Man må tage en lynhurtig vurdering af, hvad det er for nogle mennesker, der står og vifter med armene på motorvejen og så køre videre og ringe til os ved først givende lejlighed, siger Ole Hald fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.