Sigøjnere hærger de sjællandske motorveje

De seneste dage har grupper af sigøjnere været på spil på de sjællandske motorveje. Det får nu Midt- og Vestsjællands Politi til at advare bilister mod at stoppe op.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Der sker det, at sigøjnerne stopper op i nødsporet og signalerer til folk, at de har problemer med bilen. Hvis man stopper op for at hjælpe, så tigger de enten om penge til benzin, eller også fører de folk om til bagagerummet, hvor de sælger deres falske smykker, siger kommunikationsmedarbejder Carsten Andersen til tv2.dk.

I flere tilfælde har politiet fået anmeldelser om, at sigøjnerne ligefrem er sprunget ud foran bilerne, og at folk har følt sig presset til at købe de åbenlyst falske smykker.

- Vi kan kun sige til folk, at de skal lade være med at stoppe op. De skal køre videre og så ringe 114 og fortælle den lokale politikreds, hvor de står.

Det er dog ikke altid det store betjentene kan gøre ved sigøjnerne.

- Vi kan tjekke, om de må være i landet, og så kan vi se, om de har noget på sig, som de ikke må have. Derudover kan de få en bøde for at stoppe på motorvejen, siger Carsten Andersen.

Han oplyser, at politiet har kendt til problemet i halvandet år, men han har noteret sig en vækst i fænomentet de senere dage:

- Det plejer at være et sommerfænomen, men de ser ud til at have udvidet det lidt, siger han.