Sidste skoledag nærmer sig: Politiet kommer med opfordring til forældrene

Sidste skoledag nærmer sig. Det får politiet til at opfordre forældrene til at planlægge dagen sammen med de unge, så der ikke opstår ballade.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Snart kan de ældste elever holde sidste skoledag.

Og selv om det meste foregår på skolen, så er dagen som regel efterfulgt at fest – og så er det ikke længere skolens ansvar, hvad de unge foretager sig.

Derfor opfordrer politiet nu til, at forældre til de afgående elever planlægger dagen sammen med de unge.

- Arranger nogle gode aktiviteter, så dagen ikke kun handler om at drikke alkohol. Så er der større chance for, at de unge får en fest, hvor ingen kommer til skade eller laver ballade. Og det er vi de første til at sætte pris på, lyder det fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på Facebook.

Tal om forventningerne

Det Kriminalpræventive Råd skriver i en pressemeddelelse, at nogle unge har en idé om, at der skal drikkes igennem til deres sidste skoledag.

- Men for mange genstande kan skabe unødige konflikter, der i sjældne tilfælde ender med vold, lyder det i pressemeddelelsen.

Derfor opfordrer de til, at forældrene udover at være med til at planlægge dagen taler om deres forventninger til de unge.

Er de unge selv med til at planlægge dagen, så vil de have nemmere ved at tage ansvar og sørge for, at alt er under kontrol til festen, lyder det fra Det Kriminalpræventive Råd.

Syv råd fra Det Kriminalpræventive Råd: