SFO-priser møder kritik

Høje forældreudgifter til skole- og fritidsordninger møder kritik. Foreningen Skole- og Samfund frygter at prisstigninger betyder, at forældre må tage deres børn ud.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvis dit barn går i SFO  i stedet for fritidshjem, betaler du som forælder en langt større del af udgifterne til computerspil, ansatte, rengøring og fodbolde, end forældre der har deres børn på fritidshjem.

Det viser den første samlede opgørelse af forældres SFO-betaling, som Undervisningsministeriet står bag. Det fortæller Berlingske Tidende.

I ni af landets kommuner betaler forældrene mellem 50 og 75 procent af de samlede udgifter, der skal til for at få en skolefritidsordning til at løbe rundt, hvilket i visse tilfælde er tre gange mere end i børnehaver og fritidshjem.

Foreningen Skole og Samfund foreslår, at der sættes et loft over, hvor meget forældrene må betale af de samlede udgifter.

-Vi synes, der skal være et loft for den betaling, der er. Det kan meget vel være på 25 pct. som i børnehaverne, siger formanden Benedikte Ask Skotte fra Buerup i Vestsjælland.

Undervisningsminister Bertel Haarder (V) afviser at sætte et loft for forældrebetalingen.

-Kommunerne har ikke ladet priserne stige for meget, siger Bertel Haarder, og henviser til at forældrenes indtægt også er steget.