¨

SF: Sikkerhed på bosteder bør kulegraves

Foto: TV ØST

SF vil have kulegravet sikkerheden på bosteder som Saxenhøj efter en række drab og voldsomme situationer.

Et politisk krav om kulegravning af socialpsykiatrien lander nu på beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensens bord, skriver Avisen.dk. Det sker efter en række tragiske overfald på personalet på bostederne Saxenhøj og Ringbo.
 
Det er SF's psykiatriordfører Özlem Cekic (SF), der nu går direkte til beskæftigelsesministeren, og forlanger sikkerheden for ansatte på landets bosteder for socialt udsatte undersøgt.
 
Mere vold

Sommerens tre dødelige overfald på bostederne Saxenhøj på Lolland og Ringbo i Bagsværd har understreget behovet for øget sikkerhed for personalet i en sektor, der ifølge SF oplever et stigende voldsniveau.
 
- Det kan ikke være rigtigt, at man fortsat skal gå på arbejde med livet som indsats, siger Özlem Cekic til Avisen.dk.
 
SF forlangte i første omgang kulegravning af socialpsykiatrien, mens Folketinget tidligere i år forhandlede om kommende midler til socialpsykiatrien. Men uden held. Derfor vil Özlem Cekic nu banke på ministerens dør.
 
Må ikke arbejde alene

Ud over en kulegravning af sikkerheden vil SF også gå til ministeren med krav om at få skærpet reglerne for vold og alenearbejde på bosteder. Reglerne er i dag ikke bindene, når der laves vagtplaner på bostederne, og det skal der laves om på, mener partiet.
 
Formanden for Socialpædagoernes Landsforbund, Benny Andersen, bakker om SF's initiativer.
 
Ifølge forbundets seneste undersøgelse har mere end hvert 3. medlem været udsat for vold på jobbet inden for seneste 12 måneder. Heraf har næsten en femtedel oplevet vold 20 gange i perioden.
 
- Vi kan ikke leve med den risiko for vold, vores medlemmer arbejder under, så der skal sættes ind øjeblikkeligt. Reglerne omkring alenearbejde er et godt sted at starte, for det er åbenlyst, at en pædagog alene på job er i højere risiko, siger han til Avisen.dk.

Minister er tavs
 
Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra beskæftigelsesministeren. Men Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører, Lennart Damsbo-Andersen, mener ikke, at en kulegravning af sikkerheden, vil dæmme op for volden. Han opfordrer i stedet til ansvarlighed blandt chefer og ansatte i branchen.
 
- Arbejdsgiveren har et klart ansvar for at forholde sig til en risiko for sit personales sikkerhed. Samtidig er det mit indtryk, at for mange ansatte bringer deres egen sikkerhed i fare. Der sker af misforstået godhed og ansvarsfølelse over for borgeren, som de føler sig forpligtet på at hjælpe. Men her skal de sige stop, siger han til Avisen.dk.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App