SF: Center skal overvåge Faderhuset

Faderhuset er igen blevet meldt til politiet. I 21-Søndag på DR i går fortalte børn fra Faderhuset om overgreb, der mest af alt mindede om tortur. Udsendelsen gav genlyd på Christiansborg. SF foreslår nu, at man beskytter børnene - på en måde som man gør i Belgien.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Indespæring, fængeret drukning og fysisk vold. Det var de traumatiske oplevelser børn, helt ned til 10-års alderen, i går fortalte om i 21-Søndag.

Nu foreslår SF's Özlem Cekic, at der bliver oprettet et nyt center efter et belgisk forbillede. Centret skal undersøge børnemishandling og overvåge nyreligiøse bevægelser som fx Faderhuset. Samtidig skal politiet og de sociale myndigheder arbejde tættere sammen på området.

- Centrene skal samle viden om de religiøse sekter, hvor der er et overgreb mod børn, så Socialforvaltningen og politiet kan gribe ind, så snart de får nys om det.

Se hele indslaget fra TV2 ØST herunder: (indslaget er desværre ikke tilgængeligt)
[video:flv:090309_faderhus.flv]

Samtidig er det meningen at politiet og de sociale myndigheder skal arbejde mere sammen. Vicepolitiinspektør hos Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi Søren Ravn-Nielsenmener at forslaget er en god idé. Tidligere har politiet nemlig haft positive oplevelser med at arbedje sammen med andre myndigheder.

- Man kan blandt andet se på SSP-samarbejdet, der også har været en styrkelse af de opgaver der skal løses af skoler, Socialforvaltningen og politiet i fællesskab, siger Søren Ravn-Nielsen.