¨

SF-afgang giver ung folketingskandidat

Foto: TV ØST

Den kun 21-årige Jacob Mark fra Køge ser ud til at overtage Mattias Tesfaye som SF's nye folketingskandidat i Køge-Lejre-kredsen, og dermed Sjællands Storkreds.

Den bare 21-årige Jacob Mark, der blev student i 2011, står til at afløse Mattias Tesfaye som SF's nye folketingskandidat i Køge-Lejre valgkreds, skriver DAGBLADET Køge.

Mattias Tesfaye, der indtil i går var partiets næstformand og folketingskandidat, har valgt at trække sig på grund af de store politiske uenigheder i partiet.

Kandidaturet er kommet noget bag på den unge køgegenser, der sidder i byrådet for SF, som siden studenterfesterne har arbejdet som folkeskolelærer og til sommer vil læse økonomi og filosofi på CBS.

Klar til at tage over

- Jeg fik selv beskeden om Mattias afgang i nat og officielt her til morgen. Jeg er utrolig ked af Mattias afgang, men er klar til at tage over, siger Jakob Mark.

Du er klar til at tage kampen op med modkandidater som Lars Løkke og Henrik Sass.

- Når det kommer til politisk diskussioner er jeg ikke bange for nogen som helst. Min eneste overvejelse er, om det går ud over mine studier. Jeg er også kandidat til næste kommunalvalg, og jeg skal i gang med at læse. Jeg vil ikke være en af de der unge, røde politikere, der aldrig har fået en uddannelse, siger Jacob Mark.

Støtter kandidatur

Formændene for SF i Lejre og Køge bakker umiddelbart op om Jakob Marks kandidatur.

- Her i Lejre kender vi Jacob som en meget aktiv og dygtig ug mand, som vi har tillid til, siger Christian Plank.

Og fra byrådsmedlem Torben Haack i Køge lyder det:

- Vi har ikke drøftet det kredsene og Jacob imellem. Men Jacob er jo valgt som 1. suppleant, og det formoder jeg, han vedstår, siger han.

Heldige, mener tidligere kandidat

Fra den nu tidligere folketingskandidat fra SF i Køge-Lejre kredsen, Mattias Tesfaye, er der fuld opbakning til,at Jakob Mark kan løfte opgaven.

- Ja, for fanden! De er heldige i Køge og Lejre, for Jacob er en super kvik fyr, der nok skal gøre det godt, siger Mattias Tesfaye.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App