Sexslave behandlet som forbryder (Video)

Behandlingen af den nigerianske kvinde der blev holdt som sexslave på Lolland kritiseres skarpt af Dorit Otzen fra Reden International.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Først blev en 22 årig nigeriansk kvinde holdt som sexslave på Lolland, så lykkedes det hende at flygte. Derefter blev hun sat i varetægtsfængsel i 4 uger, og nu er hun overført til Sandholmlejren. Forløbet vækker skarp kritik flere steder.

- Man ser på kvinden som en bedrager af det danske samfund, og dermed som kriminel, istedet for at se på det hun er, nemlig offer for en ualmindelig grov forbrydelse, siger Dorit Otzen, Projektleder Reden Internationals.

Se indslaget fra TV2 ØST herunder:
[video:video_mangler:091004_kettinge.flv]

Også politisk vækker sagen kritik.

- Politiet burde straks have fundet et krisecenter, sådan at hun kunne blive afhørt og få psykologbehandling, det her er ikke værdigt for det danske samfund, siger Anne Baastrup (SF) næstformand i udvalget for udlændinge- og integrationspolitik.

I Reden International, der er en organisation der hjælper prostituerede kvinder,  mener man også, at kvinden burde være anbragt på et krisecenter.

- Hun kan få den hjælp i trygge og beskyttede rammer, der ikke er et fængsel, med psykologhjælp og sundhedshjælp som hun behøver, siger Dorit Otzen, Projektleder Reden International.

Anne Baastrup (SF) næstformand i udvalget for udlændinge- og integrationspolitik,  vil nu rejse sagen overfor integrationsministeren.

- Jeg vil bede Integrationsministeren om en redegørelse, og spørge om hvordan hun selv synes at det her forløb er gået, og om hun vil bidrage til at hun kan fåp en behandling inde hun skal hjem til Nigeria.

- Det må være vores alles ansvar, at når hun er blevet behandlet på den her måde, af nogle ganske forfærdentlige mennesker så er det vores ansvar at hun vender tilbage så hel som hun kan blive, siger Anne Baastrup (SF) næstformand i udvalget for udlændinge- og integrationspolitik.