Sexforbryder fanget efter springtur

Efter knap tre måneder på fri fod blev en seksualforbryderen John Orjes tirsdag anholdt i København. I oktober stak han for femte gang af fra Sankt Hans.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En gåtur på Vesterbrogade i København blev tirsdag aften endestationen for en seksualforbryders femte springtur fra et psykiatrisk hospital.

Den 52-årige John Orjes, der tidligere hed John Møll og John Neiendam, blev anholdt af politiet, der har været i hælene på ham, siden han i oktober stak af fra den åbne afdeling på Sankt Hans Hospital i Roskilde. Han forsvandt, da han fik lov til at cykle til byen for at hæve penge.

- Han siger selv, at han siden oktober har opholdt sig i de svenske skove, men om det er rigtigt, ved vi ikke med sikkerhed. Vi er ret sikre på, at han har gemt sig i Sverige, men vi har ingen viden om, at han skulle have forgrebet sig på nye unge piger under springturen, siger politiassistent Hans Graugaard fra Københavns Politis eftersøgningsafdeling, der kender flugtfangen særdeles godt fra tidligere flugtforsøg.

- Han har med jævne mellemrum været på springtur gennem de sidste 20 år, så det er nok bare et spørgsmål om tid, før han gør det igen, siger Hans Graugaard.

John Orjes blev i 1990 dømt for at bortføre en niårig pige fra Lolland til et sommerhus på Sjællands Odde, hvor han forbrød sig mod hende. Hun blev fundet efter to døgn. I 1992 begik han - under en springtur - et nyt overgreb mod en syvårig pige fra Gladsaxe, og i 1995 blev han dømt til psykiatrisk anbringelse på ubestemt tid.

Ved anholdelsen på Vesterbrogade skjulte den eftersøgt mand sig bag en opslået hætte, men på baggrund af længere tids efterforskning stod betjente klar til at samle ham op.

Efter tirsdagens anholdelse blev John Orjes bragt tilbage til Sankt Hans Hospital.

ritzau