Selvstændige dropper uddannelse

40 procent af de selvstændige har svært ved at finde tid til at efteruddanne sig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Når tiden er knap, er der en klar tendens til, at de selvstændige dropper efteruddannelsen. Det skriver Dagbladet.

Således fravælger 42 procent af de selvstændige i Region Sjælland efteruddannelse, fordi tiden er knap og skal bruges på at tjene penge. På landsplan er det 40 procent.

Det viser en opgørelse fra de selvstændiges arbejdsløshedskasse, ASE, fra 2009, og tendensen fortsætter, fortæller direktør i ASE, Jesper Bøge.

- Det er helt åbenbart. Og jo mindre virksomheden er, som eksempelvis enkeltmandsvirksomheder, hvor man lever direkte af sit arbejde, des mindre tid er der til efteruddannelse. Og det er ofte ingen. Den tendens ser vi også i krisetider, fordi der så bare skal arbejdes endnu hårdere på at få tjent nogle penge, siger han.

Men den prioritering kan gå hen og give ris til egen røv.

- Hvis man deltager i efteruddannelse, holder man sig også opdateret på, hvad der sker inden for sit område, og er i stand til at følge udviklingen - og dermed gøre sin virksomhed mere værd. Det sker ikke, hvis man ikke følger med, siger Jesper Bøge.

Når de selvstændige endelig bruger tid på mere uddannelse, er det stadig oftere de korte kurser på en til to dage, der bliver valgt frem for de lange på 10 dage eller mere. Og så er det for tiden it-kurserne, der står højest på ønskelisten.

Det er et område, Abelone Glahn fra kommunikationsbureauet First Link har specialiseret sig inden for, og hun har valgt at holde en række sommerkurser for selvstændige. Og tidspunktet er valgt helt bevidst.

- Den typiske selvstændige har travlt forår og efterår, hvor efterspørgslen er stor fra kunderne. Men ligesom alle andre steder kan de som regel også mærke, at der ikke sker så meget om sommeren. Så det er jo gerne her, de har tid til at efteruddanne sig, siger Abelone Glahn.

Det bekræfter Jesper Bøge.

- Mange holder selvfølgelig ferie, men det er også her, nogle vælger at uddanne sig i stedet for at tage til Mallorca, siger han.

Problemet er ofte bare, at de traditionelle efteruddannelsessteder også holder sommerferie - og det mærker Abelone Glahn positivt.


Nyhedsoverblik