Selvmordstruet venter 6 måneder på en samtale

   Maja Nilsson på 14 år har altid været en glad pige, men et overfald og forskellige problemer har ændret hendes ellers positive sind.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Maja Nilsson på 14 år har altid været en glad pige, men et overfald og forskellige problemer har ændret hendes ellers positive sind.

- I februar sagde sygehuset at Maja ville have godt af at få noget professionel hjælp, siger Majas mor Susanne Nielsen.

Siden februar har familien ventet på hjælp fra Kalundborg Kommune. I juni måned gik det galt. Maja tog en overdosis panodiler og blev indlagt til afgiftning på Holbæk Sygehus. Men den behandling hun efterfølgende skulle have fra Kalundborg kommune venter hun stadig på.

- Jeg synes det har været forfærdentligt og også rigtig hårdt, siger Susanne Nielsen.

Kommunen har pligt til at udarbejde en såkaldt paragraf 50 med mulige behandlingforslag indenfor maksimalt 4 måneder efter kommunen er blevet orienteret om en selvmordstruet ungs problemer, men det er ikke sket.

Til TV2 Øst siger socialchef Dorte Olsen:

 - Hvis det viser sig, at der er gået 6 måneder før vi har udarbejdet en paragraf 50, så har vi et problem.

På sygehuset i Holbæk får man hver uge 2-3 børn ind der er selvmordstruede. Tendensen er stigende.

- Det er et voldsomt skred, og det er ikke noget lokalt i Holbæk, sådan er det over hele landet. Der er mange børn og unge der har taget en overdosis, siger Jan Færk, ledende overlæge på Børneafdelingen ved Holbæk Sygehus.

Overlægen kender godt til at der kan gå rigtig lang tid fra børnene er udskrevet fra sygehuset til en egentlig behandling kan finde sted.

- Forældrene ringer tit til os og kan ikke forstå at der ikke sker noget, at de ikke hører fra kommunen, siger Jan Færk.

Susanne Nielsen fik fornylig nok af at vente på kommunen og fik sin datter indlagt igen.

I dag er Maja og hendes mor endelig blevet kaldt til et møde med en psykolog. På mødet bliver der  aftalt foreløbig  tre samtaler.

Hjemme fra mødet er Maja Nilsson glad for samtalerne og så alligevel vred.

- Det er da godt, men det er noget svineri at der skal gå så lang tid, siger Mja Nilsson.