Selvmordsklinik skal reddes

Politikerne vil nu redde klinikken der skal hjælpe selvmordstruede børn og unge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Dagen efter TV 2 ØST fortalte, at klinikken for selvmordstruede børn og unge skal nedlægges, reagerer poltikerne nu.

- Jeg tænkte nej der må gøres noget og finde midler til at bevare det, siger Pia Byrdal fra Holbæklisten.

- Sådan noget skal ikke uden videre lukke, det skal være et tilbud til borgerne, siger Nicolai Nicolaisen fra Socialdemokraterne.

- Hvis vi står i en situation, hvor der er unge der har problemer og ikke bliver hjulpet i kommunerne, så må vi tage op til overvejelse, om vi i en perioode skal bevare selvmordscenteret, siger Knud Munksgaard fra Radikale Venstre.

Klinikken har hidtil været et pilotprojekt drevet at SATS midler, men nu skal der findes regionale midler. Klinikken skal på Region sjællands budget.

- For vores vedkommende er det er det klingende klart, det skal med i budgettet, de skal ikke stå med hatten i hånden hvert år og søge om midler, det skal ligge i budgettet, siger Nicolai Nicolaisen fra Socialdemokraterne.

Vi har i dag talt med medlemmer af Forum for Psykiatriplanlægning i Region Sjælland og både Venstre, Socialdemokraterne, Radikale Venstre, SF og Holbæklisten og er positive for at finde midlerne til en bevarelse af selvmordsklinikken.

Selvom politikerne ikke vil love noget.

Så vil poltikerne næsten love at selvmordsklinikken er reddet

- Jamen når så mange af de partier der sidder i regionsrådet melder så positivt ud, så er den så godt som reddet, siger Pia Byrdal fra Holbæklisten.