¨

Seks år uden afgørelse

Foto: TV ØST

Kritik af Arbejdsskadestyrelsen: En mand har ventet i seks år på at få afgjort sin arbejdsskadesag - og han venter stadig.

I 2006 blev Jacob Anderson overfaldet på sit arbejde som dørmand. Siden har han haft konstante smerter i sin ene skulder, som betyder, at han ikke længere kan have et fuldtidsjob. Alligevel har Arbejdsskadestyrelsen, her seks år efter, stadig ikke truffet en afgørelse i Jacob Andersons sag.

 - Jeg ved godt, at der er mange andre arbejdsskader end min, men nu har den her sag trukket ud i så mange år. Jeg kan ikke forstå, at det kan være så svært, siger Jacob Anderson til TV2 ØST.

 

 Fejl på fejl på fejl

Arbejdsskadestyrelsen har begået adskillige fejl i Jacob Andersons sag. Første gang styrelsen skulle komme med en afgørelse om Jacob Andersons méngrad, brugte de en anden persons røntgenbilleder. Anden gang brugte styrelsen forældede oplysninger om Jacob Andersons indkomst og helbred.

 - Jacobs sag er meget speciel, fordi andre personers sagsakter er kommet ind i den, og den har virkelig trukket ud i meget lang tid, siger Jacobs Andersons advokat, Helle Hald fra Sirius Advokater.

 

Arbejdsskadestyrelsen erkender problem

 

Jacob Anderson har forsøgt, at gøre Arbejdsskadestyrelsen opmærksom på deres fejl, men det hjalp ikke. Sagen måtte til Ankestyrelsen af to omgange, og det har forlænget den i yderligere to år. I begge tilfælde fik Jacob Anderson medhold.

Arbejdsskadestyrelsen kan ikke kommentere på den enkelte sag, men i en mail til TV2 ØST skriver de blandt andet:

 - Arbejdsskadestyrelsen modtager dagligt omkring 15.000 siders akter om arbejdsskadesager fra tilskadekomne, læger, arbejdsgivere,  kommuner med flere. Alle disse sider bliver indscannet i vores system, idet al sagsbehandling sker digitalt. Sagsakter kan være blandet sammen, når vi modtager dem, og det opdager vi desværre ikke altid ved indscanningen.  Vi er opmærksom på problemet, og tager det meget alvorligt. Det skriver Arbejdsskadestyrelsen i en e-mail.

 

 

Afventer afgørelse

Seks år med begrænset arbejdsmuligheder og ingen erstatning har sat sine økonomiske spor hos Jacob Anderson.

 

- Jeg vil bare gerne snart have det her overstået, så jeg kan komme videre med mit liv, for det her er ikke noget liv. I seks år har jeg bare stået i en venteposition, og jeg har oparbejdet mig en gæld, fordi jeg ikke har kunne arbejde, som jeg kunne inden arbejdsskaden, fortæller Jacob Anderson til TV2 ØST.

 

Jacob Anderson håber på, at der kommer en ny afgørelse i hans sag inden for 14 dage.

02:55 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App