SEAS/NVE står til kæmpe gevinst på DONG

SEAS/NVE ejer 11 procent af DONG, der står til at give aktionærerne en kæmpe gevinst ved en snarlig børsnotering.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Bankerne bag børsnoteringen af DONG skruer forventninger højt op til, hvor meget ejerne kan få for den danske energikoncern.

Det skriver Berlingske Business.

I to helt nye analyserapporter fra Danske Bank og Nordea, som Berlingske har fået indsigt i, anslås markedsværdien af DONG til at være på omkring 100 mia. kr. eller måske mere, når virksomheden til sommer går på børsen.

Så det tegner til, at den amerikanske bank Goldman Sachs har lavet en særdeles god forretning. Ved en pris på 100 mia. kr. er Goldmans Sachs' aktier dermed 17,8 mia. kr. værd, mens de tilbage i 2014 betalte ca. otte mia. kr. for deres aktiepost.

Seas scorer måske 10  milliarder kroner

DONG har yderligere to store aktionærer, som scorer på DONG-aktierne. Energiselskabet SEAS har 10,8 procent, og forestiller man sig en børsværdi på 100 mia. kr., sidder SEAS således med DONG-aktier til en værdi på 10,8 mia. kr.

ATP, som også skød penge ind for to år siden sammen med Goldman Sachs, har i dag 4,9 procent af aktierne.

Den danske stat kan også sælge ud af DONG-aktierne, dog således, at staten til enhver tid skal fastholde aktiemajoriteten, altså 50,1 procent. Det vil sige, at finansministeren ud over at få næsten ni mia. kr. i statskassen her-og-nu, fremover har en aktieandel i DONG, der er mindst 50 mia. kr. værd.