SEAS-NVE kaster sig ud i crowdfunding: Vil fremme lokal udvikling

Energiselskabet SEAS-NVE vil via crowdfunding være med til at fremme den lokale udvikling i regionen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Energiselskabet SEAS-NVE går nu ind på markedet med crowdfunding, hvor enkeltpersoner kan gå ind og støtte finansieringen af lokale projekter og iværksættere.

Og det bliver med særligt fokus på sjællandske projekter, der fremmer den lokale udvikling i regionen.

- I bestræbelserne på at holde andelsbevægelsen vedkommende og relevant, er crowdfunding et naturligt skridt at tage for SEAS-NVE. Lige som andelsbevægelsen samler folk om en fælles sag, så kan crowdfunding på meget kort tid samle en stor gruppe mennesker i et fællesskab, hvor det på bedste demokratiske vis er flertallet, der afgør, om et projekt skal støttes og leve videre, udtaler Rikke Harbo Trikker, kommunikationschef i SEAS-NVE, i en pressemeddelelse.

Hun forklarer, at SEAS-NVE gennem længere tid har fulgt crowdfunding med både interesse og undren over, at der ikke har været større interesse for crowdfunding uden for de større byer.
    
- Vi oplever, at utroligt få mennesker i vores forsyningsområde på Sjælland og øerne aktivt bruger crowdfunding. Derfor er det helt naturligt for os at være med til at introducere crowdfunding som et alternativ til at få realiseret de mange gode idéer og projekter, der bobler frem i regionen. Det giver os på en og samme tid mulighed for at være tidssvarende og fortsat støtte udviklingen af vores region og sætte yderligere gang i hele Danmarks grønne omstilling og digitalisering, udtaler hun.

SEAS-NVE vil dog også støtte projekter i andre dele af landet, hvis de fremmer digitalisering og grøn omstilling. Det er kun to måneder siden, COOP lancerede crowdfunding af lokale fødevareprojekter.

Med projektet Fjordland Sunboats bliver parret Sanne og Kenneth Svanholt fra Holbæk, de første til at gøre brug af SEAS-NVE’s nye crowdfundinginitiativ, vistøtter.dk.

Parret drømmer om at samle penge ind til at kunne udleje eldrevne bæredygtige både på time- og dagsbasis med sejlads i fjordlandet.