Se om dit hus bliver vandskadet

En ny korttjeneste lavet i samarbejde mellem Miljøministeriet og Forsikring & Pension viser, om dit hus er i risikofaren for skader, når det regner kraftigt

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Med den nye korttjeneste kortforsyningen.dk kan boligejere og boligkøbere se, om deres huse ligger placeret, så vandet oversvømmer kælderen, når der er kraftige regnbyger. Det skriver epn.dk.

Det er Miljøministeriet og Forsikring & Pension, som fra i dag stiller en såkaldt hydrologisk højdemodel til rådighed på nettet gratis. Modellen tager højde for, hvordan vandet løber, når det regner og hvor det ender.

- De nye kort indregner al kendt viden om broer, rørlægninger under veje, vejes hældninger mv. Derfor giver de et meget mere retvisende billede af, hvor vandet bevæger sig hen, siger Torben Weiss Game, som er underdirektør i Forsikring & Pension.

Boligejere skal ikke være bekymret

Ifølge forsikringsbranchen skal boligejere ikke bekymre sig om, at det bliver lagt åbent frem, at deres huse har risiko for vandskader, når skybrud rammer Danmark.

- I langt de fleste situationer kan husene forsikres. Og familier, der er i knibe, er ikke i knibe på grund af de her kort, men fordi de har haft gentagne og høje udgifter til vandskader. Derfor kender forsikringsselskaberne dem i forvejen, siger Torben Weiss Garne.

Miljøministeriet ser heller ikke grund til bekymring

- I Miljøministeriet er vi stolte over at kunne levere et avanceret bidrag til, at danskerne kan se, hvor man særligt har brug for at sikre sig imod vandskader og på den måde undgå for høje forsikringspræmier - og også for at undgå at man i værste fald ender med at stå med en usælgelig bolig, siger miljøminister Ida Auken (SF) til epn.dk

Du kan se kortet her.