Se listen: Særlig pulje giver flere millioner kroner til lokale projekter

12 ansøgere fra regionen har fået knap fire millioner kroner til lokale projekter, der skal udvikle landdistrikter og småøer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En traktortrukken bus til turisterne på Omø, et nyt medborgerhus i Maribo og en højskole på Sejerø.

Det er bare nogle af de regionale projekter, som til sammen har fået knap fire millioner kroner fra Erhvervsministeriets Landdistriktspulje.

quote Det er virkelig opløftende at se det store engagement, der er ude i landdistrikterne

Grethe Saabye, formand for Det rådgivende udvalg for Landdistriktspuljen

I alt er det blevet uddelt 10,6 millioner kroner i støtte til projekter, der understøtter udviklingen i landdistrikter og på de små øer.

- Jeg synes, at den store bredde i projekterne viser, hvordan Landdistriktspuljen bidrager til at styrke udviklingen i landdistrikterne og på de små øer. For eksempel støtter vi et projekt, som vil prøve at få flere til at udleje ferieboliger på de små øer, udtaler erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) i en pressemeddelelse og tilføjer:

Disse øer får støtte

- Projektmidlerne og det arbejde, de understøtter, er på den måde et godt supplement til regeringens arbejde med at styrke rammevilkårene i landdistrikterne og på de små øer.

Et stort entreprenørskab

Projekterne er udvalgt af Det rådgivende udvalg for Landdistriktspuljen.

Ud af i alt 91 ansøgninger har udvalget udpeget 34 projekter som særligt perspektivrige i forhold til at fremme udviklingen i landdistrikterne og på de små øer ved at understøtte erhvervsudvikling, bosætning og lokale kultur- og fritidsaktiviteter.

Disse landdistrikter får støtte

- Det er virkelig opløftende at se det store engagement, der er ude i landdistrikterne. Det er for os i udvalget et udtryk for et stort entreprenørskab, og at folk i landdistrikterne og på de små øer tager ansvar for udviklingen i lokalsamfundet, siger Grethe Saabye, formand for Det rådgivende udvalg for Landdistriktspuljen.