Se listen her: Fire lokale boligområder sidder fast på ghettolisten

Regeringens nye kriterier for parallelsamfund fører til yderligere boligområder på ghettolisten. Her i regionen er der status quo med fire ghettoer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Regeringens nye kriterier for parallelsamfund fører til yderligere otte boligområder, som er sat på ghettolisten. Dermed er listen over ghettoområder nu oppe på 29 områder

Det oplyser Transport-, Bygnings- og Boligministeriet, som netop har offentliggjort den nye ghettoliste.

Her i regionen er der status quo med fire ghettoer, som bliver på listen.

quote Jeg ser frem til at se, hvordan de nye redskaber bliver taget i brug

Ole Birk Olesen (LA), transport-, bygnings- og boligminister

Hvert år offentliggøres en liste over ghettoområder i Danmark. Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) forventer, at særligt de nye områder går målrettet til opgaven med at udvikle en velfungerende bydel.

- De nye målrettede ghettokriterier peger på de boligområder, hvor der er problemer og behov for en indsats. Med den politiske aftale om initiativer på boligområdet, der bekæmper parallelsamfund giver vi kommuner og boligorganisationer en række nye redskaber, sådan at de effektivt kan gøre op med ghettoerne og sætte forebyggende ind i de udsatte boligområder, siger han i en pressemeddelelse og fortsætter:

DISSE BOLIGOMRÅDER ER PÅ GHETTOLISTEN I ÅR

- Jeg ser frem til at se, hvordan de nye redskaber bliver taget i brug. Særligt de nye ghettoområder forventer jeg går målrettet til opgaven med at udvikle en mere velfungerende bydel. Det samme gælder de 15 hårde ghettoområder, der nu skal udarbejde en udviklingsplan, der skal vise, hvordan de vil nå kravet om at nedbringe andelen af almene familieboliger til højst 40 procent.

Vil bekæmpe parallelsamfund

De otte nye er Lundtoftegade, Aldersrogade og Hørgården i København, Charlotteager i Høje Taastrup, Nøjsomhed/Sydvej i Helsingør, Korsløkkeparken Øst i Odense, Resedavej i Silkeborg og Ellekonebakken i Viborg.

15 områder blandt de 29 karakteriseres som hårde ghettoer. Der er i alt 43 udsatte boligområder på listen - men altså ikke alle karakteriseres som egentlige ghettoer.

Regeringen indgik tidligere på året en aftale på boligområdet om bekæmpelse af parallelsamfund.

Hvad er en ghetto?

Her i regionen er boligområderne Agervang i Holbæk, Ringparken i Slagelse samt Motalavej i Korsør blevet karakteriseret som hårde ghettoområder. Det er boligområder, der har været på ghettolisten i fem år, karakteriseres som et hårdt ghettoområde.

De skal aflevere en udviklingsplan. Planen skal vise, hvordan de vil nå kravet om at nedbringe andelen af almene familieboliger til højst 40 procent.

Opfordres til at bygge nye boliger

Der er ifølge Transport-, Bygnings- og Boligministeriet mange veje til at lave en ambitiøs udviklingsplan.

Det er eksempelvis muligt at reducere andelen af almene familieboliger ved at bygge nye boliger, eksempelvis andels-, ejer- eller private lejeboliger.

Det kan også ske ved omdannelse til almene ungdoms- eller ældreboliger og ved tilførsel af erhverv for eksempel i form af kommunale arbejdspladser.

Endelig er der mulighed for at frasælge eller nedrive eksisterende boliger, hvis det skønnes nødvendigt eller ønskeligt for udviklingen af området. Kommuner og boligorganisationer tilpasser altså selv i forhold til de lokale behov.