Se listen: Fond giver 5,5 millioner kroner til regionale kystprojekter

Nordea-fonden uddeler 5,5 millioner kroner til aktiviteter, der skal skabe mere liv langs regionens kyster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er helt utroligt.

Sådan siger Mette Riis Schmidt, der er tovholder på projektet Vandeksperimentarium til Odden Havn.

Sammen med otte andre projekter modtager de tirsdag 5,5 millioner kroner fra Nordea-fonden til at skabe vand- og kystaktiviteter.

quote Det var en fantastisk nyhed. Et skulderklap og en tillidserklæring

Troels Birk Kristoffersen, formand for Rundt om Røsnæs - Kajakture

Vandeksperimentarium til Odden Havn er en vandlegeplads for små og store børn, og bag projektet står den frivillige forening Odden Sætter Sejl. En forening, der arbejder for at skabe opmærksomhed omkring Sjællands Odde. Vandeksperimentariet modtager en økonomisk håndsrækning fra Nordea-fonden på 451.573 kroner.

- Vi trænger til at kunne tilbyde noget æstetisk, og det betyder meget, at man ikke altid skal have den billige løsning, siger Mette Riis Schmidt og fortæller, at vandeksperimentet ikke kunne været blevet til noget uden pengene fra Nordea. 

Vandeksperimentariet, som kan ses på billederne herunder, kommer til at bestå af en række kanaler, skiftespor og pumper, som giver børnene en forståelse for fysiske fænomener.

Artiklen fortsætter under billederne...

Animationer af vandeksperimentarium Sjællands Odde.
Animationer af vandeksperimentarium Sjællands Odde.
Foto: Søndergaard Studio
Animationer af vandeksperimentarium Sjællands Odde.
Animationer af vandeksperimentarium Sjællands Odde.
Foto: Søndergaard Studio

En livsbekræftende håndsrækning

- Det er meget livsbekræftende, at der er nogle, der ser os, der forputter os lidt langs kysterne, og det betyder rigtig meget for selvforståelsen, fortæller Mette Riis Schmidt, der glæder sig til at gå i gang med de egentlige byggemøder.

Vandeksperimentarium på Odden Havn forventer at begynde etableringen af vandeksperimentariet i foråret 2019 og forventer, at det står færdigt til Sankt Hans 2019.

På den nordvestsjællandske halvø Røsnæs bringer pengene fra Nordea-fonden også glæde. Her har projektet Rundt om Røsnæs - Kajakture fået 987.500 kroner i støtte.

- Det betyder, at vi kan få et længe ønsket kajakhotel op at stå, siger formand Troels Birk Kristoffersen.

De har fået støtte 

Kajakklubben har ønsket sig et kajakhotel siden januar 2017. Hotellet får plads til 40 havkajakker, dvs at folk ikke behøver transportere dem frem og tilbage.

- Det var en fantastisk nyhed. Et skulderklap og en tillidserklæring, siger Troels Birk Kristoffersen og tilføjer:

- Det er sjovere at få en bevilling end at skulle ud og låne pengene.

I alt uddeler Nordea-fonden 25,5 millioner tirsdag til projekter over hele landet. Til november uddeler fonden anden portion af kystpuljen, der er på i alt 50 millioner kroner.