Se kort: Bliver jeres SFO billigere?

7 kommuner vil sænke forældrenes betaling for at have deres børn i SFO næste år. I 4 kommuner er prisen dog ikke ændret, selvom børnene skal passes kortere tid.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Længere skoledage i det nye år betyder færre timer, hvor børnene skal passes.

I 7 kommuner i vores område betyder det, at forældrene i det kommende år slipper billigere, når de sender deres børn i en skolefritidsordning.

Det viser en gennemgang af tallene, som Nyhedsbureauet Ritzau har offentliggjort.

Den største besparelse finder vi hos familier i Faxe Kommune, hvor forældrene sparer 3.480 kroner om året som en konsekvens af de nye regler.
 
4 kommuner tager selv gevinsten

Der er dog store forskelle på, hvor meget kommunerne lader forældrene spare - og i 4 kommuner i regionen skal forældrene i det kommende år betale nøjagtig lige så meget som i det nuværende, selvom børnene skal passes i mærkbart færre timer.

Klik på den enkelte kommune på kortet herunder for at se, om der per er besparelser at finde. Kommuner med besparelser er på kortet farvet grønne, mens kommuner uden besparelser er farvet røde.

I Næstved Kommune regner man med at forældrene skal slippe billigere som en følge af pasningen - men beslutningen er endnu ikke formelt blevet truffet.

Kilde:Ritzau.