Se hvor mobiltelefonerne ikke virker

I 2 byer i vores region er der absolut ingen chance for at få dækning på mobiltelefonen. Se hvor dit selskab har huller.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Se nederst i artiklen mobilselskabernes sorte huller i dækningen

Bor du i Hesnæs eller ved Stevns Klint, så er der ingen grund til at bruge penge på at købe en mobiltelefon.

Er der nogen, der ringer til dig, så kommer de nemlig ikke igennem – uanset hvilket teleselskab du har handlet med. Og hvis du selv vil ringe, så må du ud at køre en tur. Ingen selskaber dækker nemlig i området.

Det viser en undersøgelse af de danske mobilnet, som Teknologisk Institut har lavet for Erhvervsstyrelsen.

2 områder uden noget net

Alle danske mobilselskaber har huller i deres dækningskort, hvor der af den ene eller anden grund ikke kan skabes kontakt mellem mobiltelefonen og en sendemast. Men de 2 steder i vores område er der slet ikke nogen selskaber, der har master i nærheden, der kunne løse problemerne.

Det betyder, at det hverken er muligt at ringe ind eller ud – og heller ikke til eksempelvis 1-1-2.

Og det er et stort problem i hverdagen, fortæller Elna Dasseville, der bor i Hesnæs.

- Det er rigtig upraktisk. Alle er jo vandt til, at de bare kan ringe til en mobiltelefon, og så kan komme i kontakt med en. Men det kan man altså ikke her i Hesnæs, siger hun.

Minister: Jeg lover ikke noget

Det er Erhvervs- og Vækstminister Annette Vilhelmsen (SF), der har ansvaret for de danske mobilnet.

Hun er dog ikke på vej med en hurtig løsning til de borgere, der har svært ved at få forbindelse på mobiltelefonen.

- Jeg kan ikke garantere, at danskerne aldrig vil opleve mobilhuller. Men frem til 2020 vil vi gerne arbejde for, at der bliver fuld dækning i hele landet, siger ministeren til TV2 ØST. Hun understreger dog, at hun ikke er i stand til at give løfter på området.

Hvordan ser det ud hos dig?

På kortet herunder kan du se, om teleselskaberne har sorte huller i deres dækning nær dit hjem. Selvom ét selskab har dårlig dækning, kan det nemlig godt være, at et andet selskab dækker bedre.

Områder med ingen eller næsten ingen dækning er tegnet ind på kortet, og de forskellige selskaber har forskellige farver, så det er let at se forskel på deres huller.

Vær opmærksom på, at kortet er opbygget på baggrund af kort fra teleselskaberne selv, der udelukkende ser på muligheden for at opnå telefonforbindelse udfra beregninger. Kortet kan altså ikke bruges til at se på mobilt internet eller hastigheden på dataforbindelser, ligesom der kan være forskel på teleselskabernes definitioner af, hvornår der er dækning. Samtidig er vores markeringer af de døde områder ikke nødvendigvis helt målfaste.

Sort er 3, Rød er TDC, Grøn er Telenor, Gul er Telia. Du kan også klikke på den enkelte markering for at se, hvilket selskab det er. Du kan zoome ved at bruge + og - i venstre side af kortet - eller ved at dobbeltklikke. Udregningerne tager udgangspunkt i, at man befinder sig udendørs.

(Kortet er senest opdateret juni 2013)

 

Vis Sorte huller i vores region på et større kort

Du kan selv gå op opdagelse i de enkelte selskabers kort i linksene herunder:

  • TDC's dækningskort viser både almindelig mobiltelefoni (GSM), 3G og TDC hotspot.
  • Telenor's dækningskort viser både almindelig mobiltelefoni (GSM), 3G og Turbo 3G både indendørs, udendøre og i biler.
  • Telia's dækningskort viser almindelig mobiltelefoni (GSM), Turbo 3G og Edge både indendørs og udendørs.
  • 3's dækningskort viser 3G dækning, udenfor 3's dækningsområde skifter mobilen automatisk over på TDC's almindelige mobilnet (GSM) uden ekstra omkostninger.