Se hele forløbet: Fange på flugt blev befriet af en gruppe bevæbnede mænd

Politiet har nu anholdt den fange, der onsdag morgen blev befriet af en gruppe bevæbnede mænd. Her kan du læse mere om hele forløbet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiet har nu anholdt den 32-årig fange, der udløste en stor politiaktion på Falster og det sydlige Sjælland.

Onsdag aften omkring klokken 22.00 lykkedes det politiet at anholde den flygtede fange i København, - han var tidligere på dagen blevet befriet af flere mænd i Nykøbing Falster.

Politiets efterforskning førte frem til en bil, som med hjælp fra Københavns Politi blev standset, og føreren – en 23-årig mand – blev anholdt klokken 21.58 og sigtet for at have medvirket til fangeflugten.

quote Når man efterforsker sådan en sag, er det vigtigt at reagere hurtigt og følge op på de informationer, man får

Kim Kliver, politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

- Når man efterforsker sådan en sag, er det vigtigt at reagere hurtigt og følge op på de informationer, man får. Det gjorde vi løbende, og så slog vi til, fordi vi fandt det interessant på det pågældende tidspinkt, siger politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Kim Kliver, til TV ØST.

Da køretøjet blev ransaget, fandt politiet den eftersøgte, flygtede fange, som var skjult i bilens bagagerum. Han blev også anholdt. Anholdelsen skete uden nogen form for dramatik.

Blev befriet under trussel med skydevåben

Det hele begyndte onsdag morgen klokken 10.00. Her blev den 32-årige mand, der ifølge Ritzau afsoner en fængselsstraf for indsmugling af store mængder hash, under trussel med skydevåben befriet af flere ukendte gerningsmænd ved Nykøbing Falster Sygehus, hvor han var i kortvarig behandling.

Ifølge sygehusdirektør Ricco Dyht skete befrielsen på parkeringspladsen foran sygehuset, og derfor var personale og patienter ikke i fare.

Gerningsmændene kørte af sted i en grå Mercedes med den befriede mand mod Farø, hvor bilen blev parkeret og forladt.

Omkring 11.30 blev Sydmotorvejen henover Farøbroerne afspærret på grund af en større politiaktion.

Så satte politiet det tunge skyts ind.

Fangeflugt over Farøbroen

Det dramatiske scenarie, der onsdag middag foregik ved Farøbroerne, involverede kampklædte betjente, indsatsledere, hundefører og helikopter.

En 32-årig fange fra Storstrøm Fængsel var på flugt.

De bevæbnede betjente undersøgte alle biler og en række lastbiler, som holdt parkeret. Førerhus og lastrum blev nøje gennemgået. Også rastepladser og kiosker blev undersøgt af stærkt bevæbnede betjente.

Det lykkedes kort efter politiet at anholde en mand, som mistænkes for at have været med til befrielsesaktionen. Der er tale om en 26-årig mand, som er sigtet for at have medvirket til en fangeflugt.

I løbet af eftermiddagen meddelte politiet på Twitter, at Farøbroerne og Storstrømsbroen igen blev åbnet for trafik, og patruljer med udrykning kørte mod København.

Der kan være flere gerningsmænd på fri fod

De tre anholdte, som er den 32-årige fange og de to, der er sigtet for at have medvirket til fangeflugten, den 26-årige fra Bogø og den 23-årige fører af bilen, fremstilles i grundlovsforhør torsdag formiddag kl. 10.15 i retten i Nykøbing. Men efterforskningen er endnu ikke slut.

- Vi har stadig kastet efterforksningsmæssige net ud for at se, om der er flere - vi har sendt signalementer ud - så dem må man gerne tænke på, siger Kim Kliver. 

Fængselsforbundet ser på gårsdagens flugt som et led i en tendens, hvor fanger i fængslerne bliver stadig mere farlige.

- Vi bliver nødt til at tage internationale kriminelle langt mere alvorligt i fængslerne, siger Kim Østerbye, formand for Fængselsforbundet.

POLITIET HØRER GERNE FRA DIG, HVIS DU HAR SET:

Se video fra politiets aktion her: